TÉMA

Složenka

Pošta nyní další rušení poboček neplánuje. Některé se po sloučení potýkají s potížemi

Uplynuly téměř dva měsíce od zavření tří set poboček České pošty a rušit další podnik zatím nechce. Prodává ale některé fungující budovy, které si pak chce zpětně pronajmout, podle něj je to ekonomicky výhodnější. Podzim bude prvním zátěžovým testem pro ta pracoviště, která nově musejí obsloužit větší množství klientů. Některé z poboček, co zůstaly, se přitom už teď potýkají s potížemi. Pošta se také chystá zvýšit některé poplatky, například od září vzroste poplatek za vyzvednutí penze na pobočce.
31. 8. 2023|

Dopis bude od února za 23 korun. Pošta po čtvrtroce opět zdraží

Za doručení obyčejného dopisu bude Česká pošta od února účtovat již 23 korun, za prioritní doručení bude potřeba zaplatit 30 korun. V obou případech zdraží své služby o dvě koruny oproti současné ceně. Stávající ceny přitom platí teprve od začátku listopadu. Totéž platí o poukázkách, které znovu zdraží o tři koruny. Od února se zvednou také ceny doporučených dopisů, které zdražily naposledy loni, a to o deset korun. Již od ledna zdraží datové zprávy a SIPO.
24. 11. 2022|

S výplatou rouškovného mohou nastat problémy, upozornil ombudsman

Veřejný ochránce práv Stanislav Křeček v souvislosti s výplatou takzvaného rouškovného upozornil na dva problémy, s nimiž se mohou setkat lidé, kteří nepobírají důchod na bankovní účet. Příspěvek se totiž nevyplácí s důchodem, pro výplatu v hotovosti se využívá odlišná poštovní služba. Ombudsman to uvedl na svém webu. Problémy mohou také nastat, je-li senior například v nemocnici.
18. 12. 2020|