TÉMA

Ohňostroje

Některá města kvůli střelbě na univerzitě ruší novoroční ohňostroje

Blíží se oslavy příchodu nového roku. Na řadě míst je ale poznamená předvánoční tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Část měst a obcí reaguje na výzvu ministra vnitra a na poslední chvíli ruší nebo odkládá naplánované ohňostroje. Někde ale starostové argumentují, že oslavy často za stovky tisíc dají lidem novou naději.
30. 12. 2023|

Policisté v Praze udělili desítky pokut za odpalování zábavní pyrotechniky. Porušení vyhlášky řešili i jinde

Odpalování zábavní pyrotechniky na zakázaných místech skončilo pro řadu lidí pokutou. V Praze, Jihlavě nebo Zlíně platila během novoročních oslav vyhláška zakazující používání pyrotechniky na vybraných místech. Někteří lidé to ale nerespektovali, a tak například policie v hlavním městě udělila desítky pokut.
2. 1. 2023|

Na dodržování zákazu pyrotechniky v hlavním městě dohlédnou stovky strážníků

Stovky strážníků a policistů budou v Praze na silvestra dohlížet na dodržování vyhlášky, která zakazuje na některých místech používat laickou pyrotechniku. Vyhláška platí nově od letošního 1. prosince. Připraveni budou také hasiči. Řekli to primátor Zdeněk Hřib (Piráti), radní Hana Kordová Marvanová (za STAN) a zástupci policie a hasičů. Magistrát letos nebude pořádat novoroční ohňostroj ani takzvaný videomapping.
18. 12. 2020|