TÉMA

Zimní sezona

Zimní počasí prozatím ustane, meteorologové naopak varují před povodněmi či ledovkou

Z Česka postupně mizí zimní počasí, na značné části území se totiž o víkendu oteplilo. Nad několik stupňů nad nulu vystoupaly během neděle teploty na většině území Česka, meteorologové proto vzhledem k oblevě varují před pády ledu a sněhu ze střech. Naopak na Moravě na některých místech v noci ze soboty na neděli sněžilo. Kvůli novému sněhu se dopoledne i zpozdila hromadná doprava.
10. 12. 2023|

O zimní pobyty v Jizerských horách je obrovský zájem. Někteří hoteliéři přesto končí

Podle Českého statistického úřadu stoupl meziročně počet turistů, kteří se v Česku ubytovali, o víc než jedenáct procent. Zatímco zahraničních turistů přibylo, těch domácích bylo naopak méně. Pokles zájmu zaznamenávají i některé kraje, například Liberecký. Tam se letos ubytovalo zhruba o 5,5 procenta méně turistů než loni. Zájem o zimní sezonu je sice velký, ale někteří hoteliéři přesto končí.
10. 11. 2022|

Ministerstvo bude řešit přesun do pátého stupně pohotovosti, informoval Blatný

Experti ministerstva zdravotnictví budou řešit, zda resort kvůli zhoršené epidemické situaci navrhne vládě přísnější opatření odpovídající pátému stupni PES. Aktuální situace mu se 76 body ze sta od pátku odpovídá, uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Vládní opatření jsou ale nyní na úrovni čtvrtého stupně s výjimkami. Spolu s metodikou započítávání antigenních testů bude podle ministra ke konci roku posouzeno i riziko jednotlivých aktivit. Mohlo by to vést i ke změně tabulek PES.
18. 12. 2020Aktualizováno18. 12. 2020, 19:26|