TÉMA

Krajské státní zastupitelství

Zaměstnanec lounského soudu zpronevěřil podle policie šestnáct milionů korun

Policie zahájila trestní stíhání zaměstnance Okresního soudu v Lounech, který podle ní zpronevěřil soudní peníze. Celkově si na své bankovní účty převedl více než šestnáct milionů korun, trestnou činnost páchal přes čtyři a půl roku. Sdělil to mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. Ministerstvo spravedlnosti k věci uvedlo, že byla selháním jednotlivce, ne systémovou chybou.
20. 3. 2024|

Policie navrhla obžalovat ředitelku ústecké sociální služby z pokusu o dotační podvod

Policie navrhla obžalovat ředitelku společnosti Helias, která v Ústí nad Labem poskytuje služby klientům s tělesným a mentálním postižením. České televizi to sdělila ústecká policejní mluvčí Eliška Kubíčková. Kriminalisté Drahomíru Brožovou stíhají pro pokus o dotační podvod a poškození finančních zájmů EU.
9. 10. 2023|

Státní zástupce obžaloval informátora Finanční správy, který měl vydírat podnikatele

Státní zastupitelství vyhovělo návrhu kriminalistů z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) a obžalovalo Pavla Wünsche. Informátor Finanční správy měl vydírat podnikatele tím, že ví o údajném krácení daní, se kterým jim může pomoci. Případem se nyní bude zabývat soud.
4. 1. 2021|

Za pití alkoholu v pracovní době snížil kárný senát státní zástupkyni plat o pětinu

Kárný senát Nejvyššího správního soudu v Brně snížil ostravské státní zástupkyni Petře Tittkové plat o dvacet procent na dobu deseti měsíců za to, že letos 30. dubna v pracovní době pila alkohol. Uvedený trest požadoval šéf Krajského státního zastupitelství v Ostravě Libor Malý, který se na něm dohodl s Tittkovou. Senát s dohodou souhlasil.
16. 12. 2020|