TÉMA

Intergram

Nejvyšší soud vrátil do hry pokutu přes deset milionů pro autorský svaz OSA

Nejvyšší správní soud (NSS) vrátil Krajskému soudu v Brně případ pokuty 10,7 milionu korun, kterou autorskému svazu OSA vyměřil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) za zneužití dominantního postavení. Krajský soud letos v červnu pokutu zrušil a případ vrátil antimonopolnímu úřadu k novému projednání, ten podal kasační stížnost k NSS.
16. 11. 2023|

Autorský svaz Intergram musí zaplatit 20 milionů kvůli poplatkům za prázdné pokoje, rozhodl Mlsna

Autorský svaz Intergram, který spravuje autorská práva umělců a výrobců zvukových a zvukově-obrazových záznamů, musí zaplatit pokutu 20,8 milionu korun, kterou mu uložil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) za účtování poplatků hotelům za prázdné pokoje. Sankci potvrdil svým rozhodnutím předseda ÚOHS Petr Mlsna, který zamítl podaný rozklad. Intergram rozhodnutí analyzuje a předpokládá, že se bude bránit soudně.
4. 6. 2021Aktualizováno4. 6. 2021, 15:56|

ÚOHS potrestal autorský svaz Intergram dvacetimilionovou pokutou za neoprávněné vybírání poplatků

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) potrestal autorský svaz Intergram, který spravuje autorská práva umělců a výrobců zvukových a zvukově-obrazových záznamů, pokutou 20,8 milionu korun za zneužití dominantního postavení. Rozhodnutí není pravomocné a může proti němu být podán rozklad. Intergram se závěrem úřadu nesouhlasí a plánuje proti němu podat rozklad.
16. 12. 2020Aktualizováno16. 12. 2020, 12:40|