TÉMA

Marek Hrvol

Mostecký kulturní dům Repre čeká rekonstrukce za 785 milionů

Zakázku na opravu kulturního domu Repre v Mostě vyhrála firma s nabídkou necelých 785 milionů korun. Cena je o dvacet procent nižší oproti odhadům. Náklady zaplatí město z dotací a úspor. Pokud se nikdo proti výběru zhotovitele při třetí soutěži neodvolá, vyklízecí práce začnou na přelomu března a dubna. Radnice počítá se zprovozněním objektu, kam se přestěhuje knihovna, v roce 2026, řekl primátor Marek Hrvol (ProMOST).
16. 2. 2024Aktualizováno16. 2. 2024, 20:36|

Přemnožení divočáci v Mostě za sebou nechávají stopy v parcích. Vyráží i k obchodům

V severních Čechách už přemnožená divoká prasata běžně, bez ostychu, pronikají do vnitřních částí i velkých měst – děje se to v Ústí nad Labem i v Mostě. Není už žádnou raritou, že se tam divočáci pohybují poblíž domů nebo v městských parcích. Mostecká radnice proto začala myslivcům za odstřel divokých prasat nabízet peníze – osm set korun za kus. Nesmějí je ale samozřejmě střílet uvnitř města, jen na blízkých honebních pozemcích.
22. 5. 2023|

U jezera Most má vzniknout nová čtvrť, město už má v rukou studii

Nová obytná čtvrť by měla vzniknout u jezera Most. Domy by stály v území, kde se těžilo hnědé uhlí. Město už připravilo studii. Nová čtvrť by měla stát zhruba v jižní části. Studie pak počítá s postupnou výstavbou čtvrti až pro šest tisíc lidí. Do míst bývalého zdemolovaného starého Mostu by se tak znovu mohl vrátit život.
8. 5. 2023|

Reportéři ČT: Likvidace sudů s toxickými látkami je v nedohlednu. S nástupem jara riziko požáru roste

Na Mostecku už několik let tiká časovaná bomba v podobě stovek tun zrezivělých sudů s extrémně hořlavými látkami na skládce Celio. Tam přitom nikdy skončit neměly. I přesto, že uložení sudů dnes policie vyšetřuje jako obecné ohrožení, toxické sudy leží na skládce dál. Politici a úředníci se totiž nedokáží domluvit na tom, jak je zlikvidovat. S nastupujícím jarem navíc riziko vznícení sudů stoupá. Pro Reportéry ČT natáčel Ondřej Golis.
5. 4. 2023|

Primátorem Mostu se stal dosavadní náměstek Hrvol. Jeho předchůdce Paparega rezignoval

Primátor Mostu Jan Paparega (ProMOST) ve čtvrtek na schůzi zastupitelů rezignoval na funkci. Jako důvod uvedl vytíženost v souvislosti s prací v Senátu, senátorem se stal po letošních volbách. Na jeho místo zvolili zastupitelé dosavadního náměstka Marka Hrvola (ProMOST). Novým náměstkem primátora se stal Václav Zahradníček. (ProMOST). Hnutí ProMOST vládne od podzimních voleb v koalici s ANO.
15. 12. 2022Aktualizováno15. 12. 2022, 20:24|

V Mostě se na koalici domluvilo vítězné ProMOST s hnutím ANO. Primátorem má být Paparega

V severočeském Mostě se na koalici domluvilo vítězné hnutí ProMOST s druhým ANO. V zastupitelstvu o 45 členech bude mít pohodlnou většinu 31 hlasů. Na primátora navrhne koalice Jana Paparegu (ProMOST), který stál v čele města už ve dvou uplynulých volebních obdobích a v letošních senátních volbách byl zvolen senátorem. Náměstky bude nadále Marek Hrvol a Markéta Stará z hnutí ProMOST, řekl Paparega. Ustavující zastupitelstvo se koná 24. října.
20. 10. 2022|

Most koupí hotel Cascade. Zastupitelé se obávají, že by se proměnil v ubytovnu

Most koupí hotel Cascade v centru města. Důvodem je obava z přeměny hotelu na ubytovnu, do které by se mohli nastěhovat problematičtí nájemníci. Za nemovitost zaplatí radnice 81 milionů korun s DPH, na úterním zasedání to po dlouhé debatě schválili zastupitelé.
15. 12. 2020|