TÉMA

Kybernetika

Izraelská nemocnice se stala terčem kybernetického útoku. Vyděračovi šlo o peníze

Izrael oznámil, že poprvé v historii se jedna z jeho nemocnic stala terčem rozsáhlého útoku vyděračského softwaru. Jde o nemocnici ve středoizraelské Chadeře, k zajištění péče o pacienty nyní musí využívat alternativní systémy.
19. 10. 2021|

Irské zdravotnictví se stalo terčem kyberútoku. Úřady vypnuly informační systémy

Počítačový systém irského zdravotnictví zasáhl kybernetický útok. Všechny informační systémy byly vypnuty z důvodu ochrany před vyděračským softwarem, ale program očkování proti covidu-19 to neovlivnilo, uvedl provozovatel služeb. Podle vlády za napadením stojí mezinárodní gang a jde nejspíš o dosud nejvážnější kybernetický útok na irský stát.
14. 5. 2021Aktualizováno14. 5. 2021, 22:39|

Rusko odmítá spojení s hackerskými útoky na americká ministerstva

Moskva nemá nic společného s údajnými hackerskými útoky na americké ministerstvo financí a ministerstvo obchodu, prohlásil v pondělí mluvčí ruského prezidenta. Agentura Reuters s odvoláním na své zdroje o víkendu informovala o tom, že zmíněné úřady napadla sofistikovaná skupina hackerů, kteří sledovali interní e-mailovou komunikaci úřadů. Měsíce trvající kybernetická kampaň podle nových informací Reuters cílila také na ministerstvo vnitřní bezpečnosti. Mnozí experti mají za to, že za útokem stálo Rusko.
14. 12. 2020Aktualizováno14. 12. 2020, 21:19|