TÉMA

San Sebastian

Plzeňské Finále představí Trojana jako docenta či Dyka jako skladatele

V západočeské metropoli začíná festival Finále Plzeň. Promítá nové počiny z filmové, televizní i internetové tvorby. Zaměřuje se na českou kinematografii. Návštěvníci mohou zhlédnout taháky uplynulého roku i úplné filmové novinky. Finále je soutěžní přehlídkou, nejlepší tituly si odnesou Zlatého ledňáčka.
23. 9. 2022|

Na Oscary míří film o Myslivečkovi, premiéru bude mít v San Sebastianu

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) posílá do oscarového klání film Il Boemo režiséra Petra Václava. Příběh skladatele Josefa Myslivečka v hlavní roli s hercem Vojtěchem Dykem bude mít světovou premiéru v hlavní soutěži filmového festivalu v San Sebastianu, který začne v pátek. Do českých kin film vstoupí 20. října.
12. 9. 2022Aktualizováno12. 9. 2022, 11:18|

Il Boemo má ve světě opět úspěch. Film o Myslivečkovi bude soutěžit v San Sebastiánu

Historický snímek Il Boemo o českém skladateli Josefu Myslivečkovi bude mít světovou premiéru v hlavní soutěži festivalu v San Sebastiánu. Film Petra Václava s Vojtěchem Dykem v hlavní roli je tak druhým titulem, který bude v posledních šestnácti letech zastupovat českou kinematografii v hlavní soutěži festivalu kategorie A.
2. 8. 2022|

Evropské filmové ceny vyhrál Chlast dánského režiséra Thomase Vinterberga

Hlavní cenu letošních Evropských filmových cen si odnesl snímek Chlast dánského režiséra Thomase Vinterberga. Ten získal ocenění i za režii. Slavnostní ceremoniál se kvůli pandemii covidu-19 poprvé konal on-line.
12. 12. 2020|