TÉMA

Odstoupení od smlouvy

Končí fixace mnoha smluv na energie. Lidé se zdražení brání změnami dodavatele, odchody provázejí zmatky

Stovkám tisíc lidí letos končí cenová fixace na energie. Řadě z nich proto hrozí výrazné zdražení. Některé domácnosti proto uvažují, že změní dodavatele. Na to ale nemají právo všichni zákazníci, u některých smluv může při vypovězení hrozit sankce, nedodrží-li tříměsíční výpovědní lhůtu. Ukazuje se však, že někteří distributoři nemají ve svých podmínkách sami jasno a zákazníci se od nich dozvídají různé, vzájemně si odporující informace.
21. 5. 2023|

Senátoři podpořili zvýšení příspěvku na mobilitu

Vodáci zřejmě nebudou od příští sezony pokutováni za plavbu pod mírným vlivem alkoholu na vybraných úsecích tuzemských řek. Novelu ve čtvrtek schválil Senát beze změn. Změnu ještě čeká podpis prezidenta. Horní komora také schválila zákon, který při zakázkách zvýhodní nízkoemisní vozidla. Naopak zamítla návrh na zavedení místní příslušnosti exekutorů podle krajů. Senátoři zároveň souhlasili se zvýšením příspěvku na mobilitu pro lidi se zdravotním postižením.
3. 11. 2022Aktualizováno3. 11. 2022, 20:07|

Musk vycouval z koupi Twitteru. Síť to chce řešit u soudu

Miliardář Elon Musk už nehodlá koupit sociální síť Twitter. Vyplývá to z oznámení americké Komise pro cenné papíry a burzy (SEC). Muskovi právníci zprávu v pátek pozdě večer našeho času dopisem oznámili představenstvu společnosti. Předseda firemní správní rady uvedl, že Twitter bude s Muskem bojovat u soudu za naplnění smlouvy o převzetí.
8. 7. 2022Aktualizováno9. 7. 2022, 05:57|

Twitter nedodal data o falešných účtech, uvedl Muskův právník. Ve hře je odstoupení od dohody o převzetí

Šéf americké automobilky Tesla Elon Musk varoval, že by mohl odstoupit od smlouvy o převzetí internetové společnosti Twitter, za kterou nabídl 44 miliard dolarů (zhruba bilion korun). Jeho právní zástupce uvedl, že Twitter odmítá žádosti o poskytnutí údajů ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti. Dodal, že tento postup je porušením podmínek dohody a že Musk si vyhrazuje právo kontrakt zrušit.
6. 6. 2022Aktualizováno6. 6. 2022, 18:22|

Energošmejdi to zkoušejí dál. ČOI však uděluje za nekalé praktiky vysoké pokuty

Česká obchodní inspekce přiostřila v boji s nekalými obchodníky s energiemi. Rozdala už několik milionových pokut a další chystá. Zprostředkovatelé, kteří většinou slibují výhodnější energie, používají agresivní a podvodné praktiky. Cílí přitom převážně na seniory.
13. 12. 2020|