TÉMA

Návrh obžaloby

Policie navrhla obžalovat muže obviněného z napadení Ukrajinek v Plasích

Policisté navrhli obžalovat muže obviněného z napadení dvou ukrajinských žen na pouti v Plasích na severním Plzeňsku. České televizi to řekla mluvčí plzeňské policie Michaela Raindlová. Podle informací médií se muž žen zeptal, zda jsou z Ukrajiny, a poté je napadl. Obviněný se hájí tím, že konflikt vyvolaly opilé ženy, které mu překážely při skládání pouťové atrakce. V případě odsouzení mu hrozí až pět let vězení.
23. 11. 2023|

Policie navrhla obžalovat podnikatele Redla v kauze pohonných hmot

Policisté navrhli obžalovat podnikatele Michala Redla v kauze firmy M5. Ta se týká údajného podvodu kolem dovozu pohonných hmot, kterého se měl Redl dopustit spolu s Radovanem Krejčířem. České televizi to řekl dozorující státní zástupce Vladimír Trýzna. Stíhání Redla, který je obviněný i v kauze Dozimetr, bylo v roce 2007 přerušeno kvůli duševní nemoci. Podle nového posudku ale dokáže trestní řízení vnímat.
15. 11. 2023|

Policie navrhla obžalovat tři účastníky pardubické potyčky mezi Ukrajinci a Romy

Policie uzavřela vyšetřování červencové potyčky mezi Ukrajinci a Romy a navrhla obžalovat všechny tři obviněné. České televizi to sdělil okresní státní zástupce Aleš Veselý. V případě odsouzení jim za výtržnictví hrozí až dva roky vězení.
22. 9. 2023|

Státní zástupce má zkrácenou lhůtu na rozhodnutí o kauze Čapí hnízdo, vyjádřit se musí do měsíce

Jenom měsíc místo obvyklých dvou má státní zástupce Jaroslav Šaroch, aby rozhodl o návrhu policie na podání obžaloby v kauze Čapí hnízdo. Lhůtu mu zkrátil vedoucí Městského státního zastupitelství v Praze Martin Erazím. Policie navrhla obžalovat premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou (dříve Majerovou) již potřetí. Naposledy jí žalobce případ vrátil koncem srpna s požadavkem, aby vyslechla další svědky.
21. 9. 2021|

Za rasistický článek o bohumínském požáru navrhla policie obžalobu dezinformačního webu i jeho šéfredaktora

Policisté navrhli obžalovat šéfredaktora dezinformačního webu Vlastenecké noviny Radka Veličku kvůli rasistickému článku o tragickém požáru v Bohumíně. Vyšetřovatelé státnímu zastupitelství navrhují i obžalobu samotného webu jako právnické osoby. Veličkovi hrozí až tři roky vězení, České televizi informaci sdělila mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.
8. 6. 2021|

Policie opět navrhla obžalobu čtyř lidí kvůli údajně nevýhodnému pronájmu odpočívadla na D1

Kriminalisté znovu navrhli obžalovat čtyři lidi v případu údajného uzavření nevýhodných smluv na pronájem odpočívadla na dálnici D1 na Vysočině. Policie ukončila nové vyšetřování, nyní je na státním zástupci, aby rozhodl, zda žalobu podá. Na dotaz ČT to uvedl žalobce Tomáš Minx z Vrchního státního zastupitelství v Praze. V případu byl již jednou obžalován bývalý výkonný ředitel ŘSD Michal Hala a další tři lidé, Městský soud v Praze ale v roce 2018 vrátil případ k došetření.
5. 2. 2021|

MfD: Policie navrhla obžalovat exstarostu Varnsdorfu Horáčka kvůli radarům

Policie ukončila vyšetřování pronájmu radarů na měření rychlosti ve Varnsdorfu na Děčínsku a navrhla obžalovat čtyři lidi a jednu firmu. Mezi nimi i bývalého starostu Stanislava Horáčka, který byl několik týdnů ve vazbě, a někdejšího místostarostu Josefa Hambálka. V sobotu to napsal deník Mladá fronta Dnes.
12. 12. 2020|