TÉMA

Lukáš Dvorský

Věci, které vidí černě, implementuje sochař Lukáš Dvorský do barevných pilulek

Ostravský sochař a designér Lukáš Dvorský představuje svá díla vytvořená za poslední tři roky. Výstavu v galerii Konírna v Lipníku nad Bečvou nazval Implementace. Nově pracuje s tvarem podobným pilulce a pestrými barvami.
16. 8. 2023|

Politici v debatě probírali bezpečnost a bydlení v Ostravě

Podle respondentů výzkumu agentury Kantar pro ČT jsou velkým problémem Ostravy kriminalita, drogy a hazard. Za zásadní problém toto téma považuje 44 procent dotázaných, za středně velký čtyři oslovení lidé z deseti a za zanedbatelný nebo malý problém desetina respondentů. Zbytek neví. Jak se k tomuto problému staví, odpovídali v třetí části předvolební debaty ČT lídři kandidátek sedmi uskupení –⁠ za ANO 2011 Tomáš Macura, za hnutí Ostravak Lukáš Semerák, za Koalici SPOLU Jan Dohnal, za Svobodu a př. demokracii (SPD) Peter Harvánek, za STAROSTY pro OSTRAVU Jiří Jureček, za PŘÍSAHU Roberta Šlachty Lukáš Dvorský a za Koalici ČSSD a LEČO Petr Kajnar. Věnovali se i otázce dostupného bydlení.
13. 9. 2022|

Lídři kandidátek v ostravských komunálních volbách navrhují řešení energetické krize

Lídři kandidátek v Ostravě diskutovali v druhé části debaty ČT před komunálními volbami o řešení energetické a ekonomické krize. Své návrhy představili za ANO 2011 Tomáš Macura, za hnutí Ostravak Lukáš Semerák, za Koalici SPOLU Jan Dohnal, za Svobodu a př. demokracii (SPD) Peter Harvánek, za STAROSTY pro OSTRAVU Jiří Jureček, za PŘÍSAHU Roberta Šlachty Lukáš Dvorský a za Koalici ČSSD a LEČO Petr Kajnar.
12. 9. 2022|

Kandidáti na ostravského primátora debatovali o městských financích i programových prioritách

Za necelé dva týdny se v Česku konají komunální volby, Česká televize k této příležitosti připravila sérii předvolebních debat. Ta první se uskutečnila v Ostravě. V její první části přednesli své priority a názory na financování chodu města lídři sedmi kandidujících subjektů – za ANO 2011 Tomáš Macura, za hnutí Ostravak Lukáš Semerák, Koalici SPOLU Jan Dohnal, za Svobodu a př. demokracie (SPD) Peter Harvánek, za STAROSTY pro OSTRAVU Jiří Jureček, za PŘÍSAHU Roberta Šlachty Lukáš Dvorský a za Koalici ČSSD a LEČO Petr Kajnar.
12. 9. 2022Aktualizováno12. 9. 2022, 22:39|

Karel Kryl má v Ostravě své nároží a pamětní desku na budově Českého rozhlasu

U vchodu do budovy ostravského studia Českého rozhlasu odhalili pamětní desku věnovanou básníkovi a písničkáři Karlu Krylovi. Připomínat bude jeho působení v ostravském rozhlasu, kde původně pracoval jako redaktor a kde před pětapadesáti lety natočil i první nahrávky písní, které později vyšly na albu Bratříčku, zavírej vrátka. Samotný prostor před budovou byl pojmenován Nárožím Karla Kryla.
19. 10. 2021|

Střelbu v Ostravě připomíná památník. „Nedovolí zapomenout na sedm vyhaslých životů,“ řekl primátor

Před budovou polikliniky Fakultní nemocnice Ostrava byl ve čtvrtek odhalen památník obětem loňské tragické střelby, při které přišlo o život sedm lidí a další dva byli vážně zraněni. Umělecká plastika, která má evokovat černou díru neboli mrtvé slunce, je dílem ostravského sochaře Lukáše Dvorského. Památník byl odhalen za přítomnosti zástupců města, kraje i záchranných složek přesně rok poté, co k tragédii došlo. Památník požehnal apoštolský administrátor ostravsko-opavské diecéze Martin David.
10. 12. 2020|