TÉMA

Depozitář

30 let zpět: Sídlo slovenské hlavy státu

S rozdělením Československa souviselo také sídlo budoucího prezidenta na Slovensku, kterým měl být Bratislavský hrad. Ten doposud sloužil jako muzeum a pracoviště historického Slovenského národního muzea, a tak nastala otázka, co bude s vystavenými sbírkami a vzácnými předměty uloženými v depozitáři hradu.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
26. 12. 2022|

Vědecká knihovna v Ústí nad Labem otevřela nový depozitář za 150 milionů korun

Severočeská vědecká knihovna otevřela nový depozitář v Ústí nad Labem. Publikace se tam přestěhovaly ze tří skladů, nově tak jsou dostupné na počkání. Čtenáři si v moderním depozitáři mohou vyzvednout publikace, studovat a užít si výhledu na město. Stavba, jejíž součástí je střešní parkoviště, stála přes 150 milionů korun.
1. 2. 2022|

Karlovy Vary mají nový depozitář. Bude sloužit k ukládání povinného tisku

Krajská knihovna Karlovy Vary představila svůj nový depozitář. Moderní budova bude sloužit k uložení knih, novin a časopisů, pro které už současná kapacita nestačila. Ředitel krajské knihovny Vratislav Emler uvedl, že by nový depozitář měl vystačit na dalších asi dvacet let archivace tiskovin.
2. 9. 2021|

Zmizely zbraně i sochy. Bývalá ředitelka muzea dostala podmínku, má uhradit 16 milionů korun

Litoměřický okresní soud ve středu potrestal bývalou ředitelku místního muzea za porušení povinnosti při správě cizího majetku tříletým podmíněným trestem odloženým na zkušební dobu pěti let. Evě Štíbrové hrozilo až osmileté vězení. Ze sbírek muzea se ztratilo na 10 tisíc předmětů téměř za 16 milionů korun. Soud nařídil Štíbrové, která vinu odmítla, aby vzniklou škodu uhradila. Rozsudek není pravomocný, státní zástupci i obžalovaná si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.
9. 12. 2020|