TÉMA

Gema Art Group

Tři odsouzení v kauze Kuks podali dovolání k Nejvyššímu soudu

Tři muži odsouzení za zmanipulovanou zakázku na rekonstrukci barokního areálu Kuks nesouhlasí s trestem. Petr Semeniuk, Zdeněk Fučík i Dalibor Dubový proto podali dovolání k Nejvyššímu soudu. ČT to potvrdil Adam Wenig, mluvčí Městského soudu v Praze, který případ řešil jako první. Podle předsedkyně odvolacího senátu pražského vrchního soudu Jany Kantorové vznikla škoda přesahující 267 milionů korun.
23. 9. 2021|

V kauze rekonstrukce Kuksu poslal soud do vězení tři lidi

Odvolací soud poslal do vězení tři obžalované z kauzy zmanipulované zakázky na rekonstrukci barokního areálu Kuks. Šestiletý trest si odpyká Petr Semeniuk. O dva roky méně stráví za mřížemi hlavní inženýr rekonstrukce Dalibor Dubový a Zdeněk Fučík z vítězné firmy Gema Art Group, kterým původní verdikt uložil jen podmíněný trest. Fučík také musí zaplatit peněžitý trest 500 tisíc a Semeniuk 100 tisíc korun. Rozsudek je pravomocný.
2. 6. 2021|

Rekonstrukce Kuksu byla zmanipulovaná, uvedl soud. Jednomu obžalovanému vyměřil osm let

Zakázka na rekonstrukci barokního areálu Kuks byla zmanipulovaná. Ve středu o tom nepravomocně rozhodl soud, který uznal vinnými všechny čtyři obžalované. Nejpřísněji potrestal Petra Semeniuka, kterému uložil osmileté vězení a půlmilionový peněžitý trest. Hlavnímu inženýrovi rekonstrukce Daliboru Dubovému i Zdeňkovi Fučíkovi a Kateřině Richterové z vítězné firmy Gema Art Group dal soud podmíněné tresty. Fučík má navíc zaplatit půl milionu korun.
9. 12. 2020|