TÉMA

Vandalství

Sprejeři „ozdobili“ vlaky Jindřichohradecké úzkokolejky. Čištění je drahé a časově náročné

Insolvenční správce Jindřichohradeckých místních drah informoval, že vlaky by na úzkokolejku mohly opět vyjet už na začátku června. Do té doby by trať měla mít nového vlastníka. Nejezdí se po ní už jeden a půl roku. O unikátní vagony se zatím dobrovolně starají bývalí zaměstnanci a potýkají se i s tím, že vozy se stávají terčem útoku vandalů.
9. 4. 2024|

Sprejeři loni napáchali škody za sto milionů. Téměř polovinu částky tvoří případy z Prahy

Škody za nelegální graffiti se za loňský rok vyšplhaly na 99,6 milionu korun. Jedná se o nárůst o více než šestnáct milionů oproti předešlému roku. České televizi to potvrdila policie. Jenom v Praze škody způsobené sprejerstvím činily více než 42 milionů korun. Průměrná škoda za jeden případ pak poprvé přesáhla částku dvacet tisíc korun.
1. 3. 2024|

Za posprejování Karlova mostu uložil soud mladé dvojici veřejně prospěšné práce

Chlapci i dívce, kteří loni v létě posprejovali Karlův most, uložil soud vykonat šedesát hodin společensky prospěšné činnosti. Rok bude navíc oba mladistvé sledovat, zda vedou řádný život. Chlapec, který měl nedávno osmnácté narozeniny, i šestnáctiletá dívka se k činu přiznali a společně napůl uhradili způsobenou škodu v celkové výši zhruba 95 tisíc korun.
3. 2. 2022Aktualizováno3. 2. 2022, 15:08|

Podmínka německému turistovi za posprejování Karlova mostu v Praze platí

Pražský městský soud ve středu potvrdil roční podmíněný trest německému turistovi Benjaminu Wittigovi, který spolu se svým bratrem loni v létě posprejoval jeden z pilířů Karlova mostu. Jedenatřicetiletému cizinci ponechal také stotisícový peněžitý trest a vyhoštění na pět let. Odvolací senát zamítl Wittigovo odvolání. Stejný trest udělený před rokem jeho mladšímu bratru Niclasu Steigerovi již nabyl právní moci.
9. 12. 2020|