TÉMA

Podmíněné propuštění

Soud podmíněně propustil lékaře Toběrného z korupční kauzy na Homolce

Na svobodě je Michal Toběrný, který byl odsouzen v korupční kauze okolo ředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého. Upozornily na to Seznam Zprávy. Z vězení Toběrný mohl odejít poté, co pražský městský soud potvrdil rozhodnutí obvodního soudu. Ten ho podmíněně propustil po uplynutí více než třetiny z šestiletého trestu odnětí svobody a po zaplacení pětimilionového peněžitého trestu.
10. 4. 2024|

Soud podmíněně propustil Petra Kotta. „Budu čekat na ženu,“ řekl po odchodu z věznice

Městský soud v Brně rozhodl o podmíněném propuštění Petra Kotta z vězení s délkou zkušební doby sedm let. Rozhodnutí je pravomocné, podmíněné propuštění navrhoval i žalobce. Kott má za sebou polovinu osmiletého trestu za korupci, vězení opustil krátce před 14:00. Kotta, jeho manželku Kateřinu Kottovou a bývalého středočeského hejtmana za ČSSD Davida Ratha soud potrestal za korupční kauzy kolem zmanipulovaných zakázek ve Středočeském kraji. Rath z věznice na podmínku vyšel letos v polovině května.
26. 9. 2023Aktualizováno26. 9. 2023, 19:21|

Lékař Jaroslav Barták je na svobodě, žalobce nerozporoval podmíněné propuštění

Z jablonecké věznice Rýnovice byl v pátek propuštěn na svobodu lékař Jaroslav Barták, potvrdila mluvčí káznice Monika Králová. O podmíněném propuštění Bartáka rozhodl ve čtvrtek Okresní soud v Jablonci nad Nisou, pravomocným se stal verdikt právě v pátek. Lékař si ve věznici Rýnovice odpykával dvanáctiletý trest za znásilnění, vydírání a sexuální nátlak, do jeho vypršení mu zbýval zhruba rok. Barták je nadále v roli obžalovaného v navazující kauze, kdy podle obžaloby ve vězení plánoval vraždy a vydírání. Lékař to od počátku odmítá.
23. 9. 2022Aktualizováno23. 9. 2022, 16:28|

Odsouzený lékař Barták uspěl s žádostí o podmíněné propuštění. Verdikt zatím není pravomocný

Okresní soud v Jablonci nad Nisou ve čtvrtek podle serveru iRozhlas rozhodl o podmíněném propuštění lékaře Jaroslava Bartáka z vězení. Verdikt zatím není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu na stížnost. Barták si odpykává dvanáctiletý trest za znásilnění, vydírání a sexuální nátlak, do jeho vypršení mu zbývá zhruba rok. Ve prospěch Bartáka podle serveru vypověděli znalci v oborech psychiatrie a psychologie. Barták je nadále v roli obžalovaného v navazující kauze, kdy podle obžaloby ve vězení plánoval vraždy a vydírání.
22. 9. 2022|

Soud bude muset znovu projednat Janouškovu žádost o dřívější propuštění

Žádostí odsouzeného lobbisty Romana Janouška o podmíněné propuštění z vězení se bude muset znovu zabývat obvodní soud. Na základě Janouškovy stížnosti o tom v úterý rozhodl Městský soud v Praze, vyplývá z justiční databáze. Podnikatel si odpykává trest 4,5 roku za dopravní nehodu, kterou spáchal pod vlivem alkoholu. Obvodní soud mu v srpnu žádost o dřívější propuštění zamítl.
21. 9. 2022|

Janoušek podal proti zamítnutí podmíněného propuštění blanketní stížnost. Na základě odůvodnění soudu ji buď stáhne, nebo doplní

Lobbista a podnikatel Roman Janoušek podal ve lhůtě blanketní stížnost proti rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 6, který v úterý zamítl jeho žádost o podmíněné propuštění z vězení. Na dotaz ČT to uvedl Janouškův advokát Martin Sadílek. Doplnil, že jakmile soud vyhotoví písemné odůvodnění, stížnost podle argumentů soudu buď doplní, nebo stáhnou. Janoušek si ve vězení odpykává 4,5letý trest za to, že v roce 2012 srazil opilý autem ženu. V červenci uplynula polovina jeho trestu, který mu byl v minulosti ze zdravotních důvodů opakovaně přerušován.
4. 8. 2022|

Janoušek zůstane ve vězení. Soud zamítl žádost o podmíněné propuštění

Podnikatel Roman Janoušek zůstane ve vězení. Soud odmítl jeho žádost o podmíněné propuštění z výkonu trestu, který si lobbista odpykává za dopravní nehodu spáchanou pod vlivem alkoholu. Muž, který byl v minulosti označovaný za šedou eminenci pražské politiky, proti rozhodnutí může podat stížnost. O podmíněné propuštění Janoušek požádal 7. července 2022.
2. 8. 2022Aktualizováno2. 8. 2022, 20:10|

David Berdych se podle soudu na svobodě osvědčil, je definitivně volný. Odpykal si přes 11 let

David Berdych, který si odpykal přes jedenáct let vězení za loupeže, únosy a vydírání za pomoci takzvaného Berdychova gangu, je definitivně volný. Soud rozhodl, že muž se v sedmileté zkušební době podmíněného propuštění z vězení choval řádně. Gang vstoupil do dějin české kriminalistiky propojením podsvětí s elitními policisty, kteří měli bojovat s organizovaným zločinem.
1. 8. 2022|

Zadeh je na svobodě, vězení podmíněně opustil po šesti letech

Podnikatel Shahram Zadeh, souzený v kauze miliardových daňových úniků, byl v pátek podmíněně propuštěn z brněnské vazební věznice. České televizi to sdělila mluvčí Vězeňské služby Markéta Prunerová. Na konci října uzavřel s žalobcem dohodu o vině a trestu. Z devítiletého trestu, který dohodou přijal, si odseděl zhruba šest a půl roku, mohl tedy požádat o předčasné propuštění.
27. 11. 2021Aktualizováno27. 11. 2021, 11:26|

Soud podmíněně propustil Jaromíra Baldu, který byl jako první Čech odsouzený za terorismus

Okresní soud v Nymburce podmíněně propustil Jaromíra Baldu, který byl odsouzený na čtyři roky vězení za teroristický útok na železnici a za vyhrožování teroristickým činem, řekl Baldův advokát Aleš Tolnay. Balda pokácel stromy na trať na Mladoboleslavsku, stal se prvním člověkem odsouzeným v České republice za teroristický útok.
8. 12. 2020|