TÉMA

Jiří Langer

Rektor Univerzity Palackého ustál návrh na odvolání. Ten přišel kvůli výpovědi děkanovi i dalším potížím

Akademický senát Univerzity Palackého na svém mimořádném zasedání rozhodl, že rektor Martin Procházka zůstane ve funkci. Návrh na rektorovo odvolání podali zástupci Přírodovědecké fakulty především kvůli výpovědi děkanovi jejich fakulty Martinu Kubalovi, kterou mu dal rektor na začátku října. Návrh podpořilo pět senátorů, šestnáct bylo proti, jeden se zdržel, dva senátoři byli omluveni. Pro odvolání rektora bylo potřeba patnáct hlasů.
7. 12. 2022|

Vedení Hradce Králové zůstává, koalice nenašla hlasy pro odvolání radních

Vedení města Hradce Králové zůstalo po pondělním zasedání zastupitelstva stejné. Menšinová koalice tvořená ANO a ODS ani opozice nezískaly dost hlasů pro své návrhy na odvolání radních města. Personální změny ve vedení radnice zastupitelstvo řeší od loňského listopadového rozpadu vládnoucí trojkoalice, z níž pro neshody s hnutím ANO odešlo tříčlenné uskupení Zelení a Změna pro Hradec. ANO a ODS mají 16 zastupitelů z 37.
18. 1. 2021|

Krize ve vedení Hradce Králové pokračuje. Zastupitelé odvolali náměstkyni Pourovou

Zastupitelé Hradce Králové v pondělí neschválili návrh na odvolání z funkcí náměstka primátora Martina Hanouska (Zelení) a radního Adama Záruby (Změna pro Hradec). Funkci náměstkyně naopak opustí Věra Pourová (ANO). Odvolání Hanouska a Záruby navrhl předseda zastupitelského klubu ODS Martin Soukup. Stalo se tak poté, co uskupení Zelení a Změna pro Hradec 26. listopadu vystoupili z vládnoucí trojkoalice, kterou vedle nich tvořily ještě ANO a ODS.
7. 12. 2020|