TÉMA

Miloš Malaník

Přepravní firmy narazily na problém s testováním najatých kurýrů, nemusí být pro ně povinné

Od pátku musejí povinně testovat na koronavirus své zaměstnance všechny firmy, které jich mají víc než 50. Podniky dostanou od státu příspěvek také na odběry pro agenturní pracovníky. Třeba přepravní společnosti si ale často najímají i síly z těch nejmenších firem, na které se povinné testy zatím nevztahují.
7. 3. 2021|

Přepravci zažívají nejrušnější týden v roce, nabrali kurýry. Většina stále garantuje doručení do Vánoc

Kvůli vánočním balíčkům zaměstnávají přepravci aktuálně až o polovinu více řidičů, některé společnosti zavádějí i rozvoz o víkendu. Termíny garance dodání dárků pod stromeček se u jednotlivých přepravců liší. Někde slibují včasné doručení i u balíku poslaného 22. prosince.
16. 12. 2020|

Pošta i přepravci zpracovávají předvánoční nápor. Lidé by neměli odkládat nákupy, zásilky se mohou zpozdit, varují

Internetové obchody a přepravci upozorňují, že by lidé letos neměli odkládat vánoční nákupy. Zatímco dříve prodejci před Vánoci garantovali poslední datum objednávky, od kterého je možné zboží ještě do Štědrého dne doručit, letos to samé příliš slibovat nechtějí. Operátoři jejich infolinek zákazníkům radí, aby své zboží objednávali co nejdříve. Všechny hlavní přepravní společnosti navíc upozorňují, že jsou maximálně vytížené, a doprava se může zdržet.
6. 12. 2020|