TÉMA

Simona Kijonková

Nejvlivnější ženou Česka je podle Forbesu Jourová, loňská vítězka Schillerová se propadla

Nejvlivnější ženou Česka je podle časopisu Forbes místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Na druhém místě se umístila pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová a třetí skončila vdova po zesnulém většinovém majiteli skupiny PPF Petru Kellnerovi Renáta Kellnerová. Naopak loňská a předloňská vítězka, exministryně financí Alena Schillerová nyní coby šéfka poslanců hnutí ANO figuruje až ve druhé stovce žebříčku. Časopis ho vydává už pojedenácté a letos se v něm objevilo přes čtyřicet nových tváří.
1. 6. 2022|

Přepravci zažívají nejrušnější týden v roce, nabrali kurýry. Většina stále garantuje doručení do Vánoc

Kvůli vánočním balíčkům zaměstnávají přepravci aktuálně až o polovinu více řidičů, některé společnosti zavádějí i rozvoz o víkendu. Termíny garance dodání dárků pod stromeček se u jednotlivých přepravců liší. Někde slibují včasné doručení i u balíku poslaného 22. prosince.
16. 12. 2020|

Pošta i přepravci zpracovávají předvánoční nápor. Lidé by neměli odkládat nákupy, zásilky se mohou zpozdit, varují

Internetové obchody a přepravci upozorňují, že by lidé letos neměli odkládat vánoční nákupy. Zatímco dříve prodejci před Vánoci garantovali poslední datum objednávky, od kterého je možné zboží ještě do Štědrého dne doručit, letos to samé příliš slibovat nechtějí. Operátoři jejich infolinek zákazníkům radí, aby své zboží objednávali co nejdříve. Všechny hlavní přepravní společnosti navíc upozorňují, že jsou maximálně vytížené, a doprava se může zdržet.
6. 12. 2020|