TÉMA

Jiří Teryngel

Bývalý advokát Teryngel má zaplatit milion korun kvůli úplatku pro soudce Sováka

Okresní soud v Berouně ve čtvrtek podle České televize schválil dohodu o vině a trestu v kauze soudce pražského vrchního soudu Zdeňka Sováka. Bývalý advokát Jiří Teryngel má podle této dohody zaplatit peněžitý trest jeden milion korun. Přiznal se, že dal soudci úplatek 100 tisíc korun. Verdikt je pravomocný, obě strany se vzdaly práva na odvolání.
24. 6. 2021|

Advokát Teryngel navrhl dohodu o vině a trestu, může to pomoci usvědčit soudce Sováka

K soudu míří první část korupční kauzy spojené s bývalým soudcem pražského vrchního soudu Zdeňkem Sovákem. Zvlášť chtějí žalobci projednat případ stíhaného advokáta Jiřího Teryngela. Ten sám navrhl dohodu o vině a trestu – státní zastupitelství podle informací ČT předběžně souhlasí. Záležet bude na detailech této úmluvy.
22. 3. 2021|

Advokát tvrdí, že dal soudci Sovákovi sto tisíc kvůli přímluvě, píší Seznam Zprávy

Advokát Jiří Teryngel řekl policii, že předal soudci Zdeňku Sovákovi sto tisíc korun, protože chtěl jeho přímluvu, aby si jiný soudce pražského vrchního soudu podrobně prostudoval konkrétní spis. Uvedl to server Seznam Zprávy, který nahlédl do protokolu z Teryngelovy výpovědi. Zatímco oba muži původně vinu odmítali, advokát se posléze přiznal. Podle dřívějšího zjištění serveru Ekonomický deník usiluje o uzavření dohody o vině a trestu. Teryngel médiím po svém zadržení řekl, že je stíhaný za nepřímé úplatkářství se sazbou do dvou let vězení. Sovákovi hrozí za korupci až 12 let.
19. 3. 2021|

Soud poslal do vazby tři obviněné z údajného ovlivňování kauz a korupce

Soud poslal na základě návrhu státníh zástupce do vazby soudce Vrchního soudu v Praze a další dva obviněné v kauze údajného ovlivňování kauz a korupce. S informací o návhu na obžalobu přišla vrchní pražská zástupkyně Lenka Bradáčová. Žalobci se podle ní u většiny stíhaných bojí zejména možného ovlivňování svědků. Mezi obviněnými je soudce Zdeněk Sovák. Podle vyjádření předsedy vrchního soudu Luboše Dörfla pro server Lidovky.cz se policie zajímala o několik řízení, které Sovák mohl ovlivnit.
7. 12. 2020Aktualizováno7. 12. 2020, 21:44|

Policie obvinila pět lidí kvůli korupci. Jedním z nich je soudce pražského Vrchního soudu

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili pět lidí kvůli korupci. Jedním z nich je soudce Vrchního soudu v Praze, dalším advokát, řekla v sobotu pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Podle informací Radiožurnálu a dalších médií je obviněným soudcem Zdeněk Sovák a stíhaným advokátem známý pražský právník Jiří Teryngel. Policie v sobotu zasahovala v budově Vrchního soudu. Prohledávala tam i kancelář jednoho ze soudců a udělala u něj v bytě domovní prohlídku.
5. 12. 2020Aktualizováno5. 12. 2020, 19:39|