TÉMA

Občerstvení

Lesní bary lákají turisty, ale i zloděje. Policisté už jednoho dopadli

Obliba samoobslužných barů v přírodě stoupá. Možnost občerstvit se uprostřed louky, lesa nebo na jiném odlehlém místě využívá stále více lidí, bohužel však i zlodějů. Bary bez obsluhy jsou pro ně snadným terčem. Často si odnášejí nejenom kasičky s penězi, ale i veškeré vybavení baru.
6. 8. 2023|

Pandemie ve světě: V Rakousku pokračuje uzávěra pro neočkované, V USA zemřelo s covidem 800 tisíc lidí

V Rakousku skončila celostátní uzávěra, která v zemi kvůli kritické epidemické situaci platila od 22. listopadu. Pro ty, kteří se nenechali proti covidu-19 naočkovat, přísná omezení platí dál. Počet úmrtí souvisejících s koronavirem se v USA vyšplhal na 800 tisíc, informovala agentura Reuters na základě svých výpočtů. Izrael zvažuje podání čtvrté dávky vakcíny. Britský premiér Boris Johnson chce kvůli omikronu urychlit očkování posilující dávkou.
12. 12. 2021Aktualizováno12. 12. 2021, 22:24|

30 let zpět: Rychlé občerstvení pro motoristy

Zdá se, že i okolo československých dálnic se začalo blýskat na lepší časy v gastronomickém odvětví. Vedle Club Hotelu Praha v Průhonicích byl přesně před 30 lety otevřen nový objekt s rychlým občerstvením pro krátké zastavení a osvěžení řidičů. Čím se tolik lišil oproti stávající nabídce pro motoristy?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
30. 3. 2021|

Tisíce dobrovolníků v roce pandemie dokázaly, že spojit síly má smysl

Donášky léků seniorům, šití roušek nebo potraviny pro lékaře. Rok, v němž Česko zasáhla pandemie koronaviru, s sebou přinesl také chuť pomáhat. Z průzkumu agentury Ipsos vyplývá, že dobročinnou aktivitu v uplynulém roce podniklo 80 procent Čechů. Když lidé vidí, že jejich práce dokáže situaci zlepšit, je pro ně zároveň odměnou, tvrdí spoluzakladatelka dobrovolnické platformy Česko.Digital Radka Horáková.
24. 12. 2020|