TÉMA

Tomáš Tóth

ČD Cargo převzalo poslední modernizovanou lokomotivu se zabezpečením ETCS

Nákladní železniční dopravce ČD Cargo převzal poslední ze 78 lokomotiv, které mu dovybavila ČD Telematika evropským zabezpečovacím systémem ETCS. Provoz vlaků pod dohledem ETCS bude v Česku ve větším rozsahu zahájen od roku 2025, hlavně na páteřních koridorových tratích. Poslední lokomotivu z tříleté zakázky za několik stovek milionů korun převzal dopravce v Plzni, protože vozidla testuje na koridoru Cheb–Plzeň, kde už Správa železnic (SŽ) vybavila zabezpečovací elektronikou také trať, řekl předseda představenstva ČD Cargo Tomáš Tóth.
1. 11. 2022Aktualizováno1. 11. 2022, 19:14|

České dráhy v pololetí zvýšily ztrátu na 931 milionů, rostou jim náklady

Skupina Českých drah letos v první polovině roku hospodařila se ztrátou 931 milionů korun. Meziročně jde o zhoršení o 714 milionů korun. Ke ztrátě přispěly hlavně rostoucí náklady na energie a materiál, které stouply o miliardy korun. Skupina už v loňském roce vykázala ztrátu 1,6 miliardy korun, což bylo meziročně zlepšení o 2,5 miliardy korun.
8. 9. 2022Aktualizováno8. 9. 2022, 12:07|

Novým šéfem ČD Cargo se stal dosavadní výkonný ředitel Tomáš Tóth

Novým předsedou představenstva nákladního dopravce ČD Cargo se stal Tomáš Tóth, dosavadní výkonný ředitel firmy. V čele nahradil Ivana Bednárika, který je nyní šéfem mateřské skupiny České dráhy. Upozornil na to server zdopravy.cz, ČTK to následně potvrdil mluvčí ČD Robert Pagan.
4. 12. 2020|