TÉMA

Rudolf Anschober

Pandemie ve světě: Slovensko či Rakousko přitvrzují, Německo odvolalo velikonoční uzávěru

Slovenská vláda zpřísnila zákaz vycházení, bude se vztahovat i na pobyt v přírodě nebo sport. Zpřísňuje i Belgie a východ Rakouska. Naopak v Německu se plánovaná velikonoční uzávěra ruší. Kancléřka Angela Merkelová se omluvila za zmatek, odpovědnost za něj vzala na sebe. EU rozhodla, že umožní omezit vývoz vakcín.
24. 3. 2021Aktualizováno24. 3. 2021, 22:10|

Do Německa bude od čtvrtka z Česka možné cestovat jen s testem. Rakousko uzavře 45 hraničních přechodů

Německo bude od čtvrtka požadovat negativní koronavirový test při příjezdu z vysoce rizikových oblastí, kterou je i Česká republika, a také z regionů s výskytem zmutovaného koronaviru. České ministerstvo zahraničí po jednání s německou stranou potvrdilo, že pro české pendlery zůstanou stejné podmínky jako dosud a čtvrteční zpřísnění se jich zatím týkat nebude. Rakousko zase podle ministerstva od čtvrtka uzavře 45 menších hraničních přechodů s Českem a Slovenskem, například v Českých Velenicích či Čížově u Znojma.
13. 1. 2021Aktualizováno13. 1. 2021, 21:38|

Německo chce uvolnit přes Vánoce protiepidemická opatření. Rusko začalo očkovat vlastní vakcínou

Už 19. prosince mají začít v Německu vánoční prázdniny, vláda počítá s tím, že uvolní částečně opatření proti šíření koronaviru, pokud počty nakažených začnou klesat. Vyzývá proto Němce, aby součásná opatření dodržovali. Italská vláda naopak zvažuje, že o Vánocích bude dál platit noční zákaz vycházení i další opatření proti šíření koronaviru. Rusko mezitím začalo očkovat vakcínou Sputnik V. Tamní úřady tvrdí, že látka dosahuje účinnosti 92 procent při ochraně lidí před nemocí covid-19.
30. 11. 2020Aktualizováno30. 11. 2020, 17:20|