TÉMA

Petr Zeman

Zlín chce zbourat „Šmoulí město“ a nahradit ho společenským centrem. Majitelé protestují

Zlín plánuje úpravu lokality na sídlišti Jižní Svahy, známé jako Šmoulí město. Na místě restaurací nebo barů chce radnice postavit komunitně-společenské centrum. Provozovatelé podniků s tím nesouhlasí a snaží se rozhodnutí zvrátit peticí.
22. 11. 2023|

Magistrát se odvolá proti bourání historické vily v Praze 5, považuje ji za cennou

Pražský magistrát se odvolá proti povolení demolice bourání vily z počátku dvacátého století v ulici Nad Výšinkou v Praze 5. Na mimořádném jednání to schválili městští radní. K odvolání hlavní město vyzvala mimo jiné městská část, která s demolicí nesouhlasí a sama odvolání podat nemůže. Vilu, kterou nechal vybudovat stavitel Viktor Beneš, vlastní Valérie Haščáková, manželka spolumajitele investiční skupiny Penta Jaroslava Haščáka.
27. 7. 2021Aktualizováno27. 7. 2021, 19:17|

Prezident požádal kontrarozvědku o seznam ruských špionů, píše iRozhlas

Prezident republiky Miloš Zeman požádal Bezpečnostní informační službu (BIS), aby mu dodala seznam jmen ruských špionů v Česku, českých spolupracovníků ruských tajných služeb a informace o operacích ruských tajných služeb na českém území, informoval web Českého rozhlasu iRozhlas.cz s odkazem na tři zdroje. Pražský hrad žádost o informace od kontrarozvědky nekomentoval, podle bezpečnostních expertů by BIS jejím splněním mohla ohrozit svoji činnost. Opozice hovoří o bezpečnostním riziku.
30. 11. 2020Aktualizováno30. 11. 2020, 22:27|