TÉMA

Hvězdné války

Carrie Fisherová má hvězdu na chodníku slávy. Ceremonii přihlíželi i droidi ze Star Wars

Herečka Carrie Fisherová byla in memoriam poctěna hvězdou na hollywoodském chodníku slávy. Slavnostní odhalení se konalo 4. května, tedy na Den Hvězdných válek. Ve filmové sáze ztvárnila Fisherová roli, kterou se nejvíce zapsala do povědomí fanoušků – princeznu Leiu.
5. 5. 2023|

Nové technologie dávají světu Hvězdných válek nevídané možnosti, míní Jon Favreau

Po dvou letech se vrací další příběh ze světa Hvězdných válek. Streamovací platforma společnosti Disney uvádí premiérové díly svého nejsledovanějšího seriálu Mandalorian. Dobrodružství galaktického nájemného lovce a jeho výjimečného adoptivního dítěte je jen jedním z mnoha rozšíření původní filmové ságy.
6. 3. 2023|

Luke Skywalker podepíše plakáty Hvězdných válek. Výtěžek podpoří ukrajinské drony

Představitel Luka Skywalkera ve filmové sáze Hvězdné války Mark Hamill podepíše omezené množství plakátů, aby získal peníze na údržbu dronů ukrajinské armády. Uvedl to pro zpravodajský web Politico. Dodal přitom, že od roku 2017, kdy byl uveden film Stars Wars: Poslední z Jediů, herec žádné předměty spojené se slavnou ságou nepodepisoval, ale tohle považuje za smysluplnou výjimku.
3. 2. 2023|

Do Hvězdných válek vletěla režisérka Patty Jenkinsová

Hlavní pozornost v příštím snímku ze světa Hvězdných válek se zaměřuje na stíhací piloty. Star Wars s podtitulem Rogue Squadron natočí režisérka Patty Jenkinsová, známá třeba oscarovým snímkem Zrůda a nedávnou akční Wonder Woman. Film by měl mít premiéru na Vánoce roku 2023. Čekání fanouškům trochu ukrátí seriál Andor.
14. 12. 2020|

Zemřel Dave Prowse. Prvního představitele Darth Vadera provázela síla

Ve věku pětaosmdesáti let zemřel herec Dave Prowse. Britský silák se proslavil jako první představitel Darth Vadera ve filmové sérii Hvězdných válek. Před kamerou ale debutoval v „bondovce“ Casino Royale a byl také superhrdinou silničního provozu.
29. 11. 2020|