TÉMA

Adventní koncerty

Adventní koncert ČT podpořil děti se svalovou dystrofií. Lidé poslali 2,6 milionu korun

Ve Strahovském klášteře se konal čtvrtý a závěrečný Adventní koncert České televize. Lidé díky němu poslali na podporu dětí se svalovou dystrofií dva miliony šest set tisíc korun. Už teď je jasné, že letošní ročník zaznamenal rekord. Dárcovství se i přes obavy dařilo.
18. 12. 2022|

Adventní koncerty České televize pomůžou i letos potřebným

Česká televize i letos navazuje na tradici Adventních koncertů. Věnovány jsou na podporu čtyř neziskových organizací, které si mezi sebe letos rozdělí výtěžek rovným dílem. Patronátů se ujme čtveřice osobností z českotelevizního zpravodajství. První koncert uslyší diváci ČT1 první adventní neděli od 17:30. V jedné z nejstarších charitativních sbírek v Česku přispěli dosud dárci téměř stotřicítce organizací více než čtvrt miliardou korun.
27. 11. 2022|

Adventní koncerty nebo benefiční StarDance. Česká televize má nakročeno na rekordní charitativní rok

Minulý rok podpořila Česká televize 94 charitativních, humanitárních či osvětových projektů, odvysílala 31 benefičních pořadů, ze kterých získala více než 82 milionů korun na dobročinné účely. Například díky pěti adventním koncertům se podařilo vybrat přes 27 milionů korun. Díky letošním charitativním projektům v podobě charitativních koncertů nebo StarDance je pak nakročeno na rekordní rok.
21. 12. 2021|

Pět Adventních koncertů České televize pomůže handicapovaným i neúplným rodinám

Adventní koncerty České televize za třicet let podpořily na sto dvacet neziskových organizací a rozdělily přes dvě stě sedmnáct milionů korun. Letošní, jubilejní ročník dobročinné sbírky doplní mimořádný, pátý koncert na podporu neúplných rodin. Přímý přenos z pražských sakrálních prostor vysílá ČT vždy o adventních nedělích od 17:30, bonusový koncert zazní poslední sobotu před Štědrým dnem.
29. 11. 2020Aktualizováno29. 11. 2020, 18:31|