TÉMA

Václav Hudeček

Bez světové hvězdy, zato s plejádou českých interpretů. Začíná Mezinárodní hudební festival v Českém Krumlově

V pátek začíná Mezinárodní hudební festival v Českém Krumlově. Jednatřicátý ročník slibuje v historických sálech i v přírodních kulisách celkem patnáct hlavních a přes pětadvacet doprovodných koncertů a aktivit. Chystá se například unikátní koncert Jihočeské filharmonie na jezírku v zámeckém parku.
15. 7. 2022|

Festival Zlatá Praha nabízí setkání s Miloněm Čepelkou, Bohuslavem Martinů i hvězdami StarDance

Koncert Václava Hudečka a jeho hostů otevře ve středu už pětaosmdesátý ročník festivalu Zlatá Praha, jehož pořadatelem je Česká televize. Až do 25. září budou mít diváci opět možnost zhlédnout nejlepší televizní dokumenty a záznamy o tanci, hudbě a divadle na velkém plátně. V premiéře budou uvedeny nové české snímky o „cimrmanologovi“ Miloni Čepelkovi či historii swingu. Už tradicí je setkání s hvězdami z taneční show StarDance.
22. 9. 2021|

Pět Adventních koncertů České televize pomůže handicapovaným i neúplným rodinám

Adventní koncerty České televize za třicet let podpořily na sto dvacet neziskových organizací a rozdělily přes dvě stě sedmnáct milionů korun. Letošní, jubilejní ročník dobročinné sbírky doplní mimořádný, pátý koncert na podporu neúplných rodin. Přímý přenos z pražských sakrálních prostor vysílá ČT vždy o adventních nedělích od 17:30, bonusový koncert zazní poslední sobotu před Štědrým dnem.
29. 11. 2020Aktualizováno29. 11. 2020, 18:31|