TÉMA

Postřelmov

Policie obvinila mladíka z pokusu o dvojnásobnou vraždu seniorů v Postřelmově

Policie obvinila devatenáctiletého mladíka z pokusu o dvojnásobnou vraždu seniorů v Postřelmově na Šumpersku a soud rozhodl o vzetí do vazby. Šlo o vnuka jednoho z napadených. Oba muže podle kriminalistů napadl vojenským nožem, utrpěli bodnořezná poranění. Dvaasedmdesátiletý dědeček obviněného utrpěl těžká zranění a je stále udržován v umělém spánku.
4. 11. 2022Aktualizováno4. 11. 2022, 15:21|

Začala stavba přeložky „jedenáctky“ u Postřelmova. Má odvést hustou dopravu z Bludova

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavbu čtyřkilometrové přeložky silnice I/11 z Postřelmova do Chromče na Šumpersku. Přeložka pomůže odklonit hustou automobilovou dopravu z Bludova, kolem kterého povede také nový obchvat ve směru na Šumperk. Stavbu přeložky za 318 milionů korun má na starost společnost Strabag, která v tendru nabídla nejlepší cenu.
9. 5. 2022|

Začala stavba obchvatu Bludova. Stane se součástí důležité trasy z Mohelnice až do Polska

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo ve čtvrtek stavbu silničního obchvatu Bludova na Šumpersku. Nová silnice odvede z obce hustou automobilovou dopravu na hlavním tahu I/44 ze střední částí Olomouckého kraje do Jeseníků a dál do Polska. Stavba obchvatu Bludova má být dokončena v roce 2024, řekl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.
3. 6. 2021Aktualizováno3. 6. 2021, 19:12|

V Ostravě začaly vánoční trhy. V Brně a Olomouci zatím vyčkávají

Epidemie koronaviru výrazně zasáhne i do tradičních vánočních trhů v českých a moravských městech. Některá je kvůli vládním opatřením ruší úplně. Výrazně omezené trhy se v pátek otevřely například na Masarykově náměstí v Ostravě. Naopak Olomouc nebo Brno ještě počkají, příští týden se rozhodnou, zda trhy vůbec proběhnou a za jakých podmínek. Záležet bude na případném rozvolnění opatření.
27. 11. 2020Aktualizováno27. 11. 2020, 17:27|