TÉMA

Sion

Palestinci teď mají mučednici, Izrael si podkopal kredibilitu, říká k zabití novinářky Tureček

Nepokoje v Izraeli se v posledních týdnech vyostřují. Izraelce a Palestince teď navíc ještě rozděluje i násilná smrt americko-palestinské reportérky televize al-Džazíra Širín abú Aklahové. Vinu za to dávají Palestinci izraelským úřadům, premiér ji odmítá. Odborník na izraelsko-palestinský konflikt Břetislav Tureček se domnívá, že vyšetřování se nikdy výsledku dobrat nemusí.
16. 5. 2022|

Královéhradecká škola Sion odmítá stěhování během školního roku, výpověď dostala v září

Soukromá Základní škola Sion z Hradce Králové odmítá v tomto školním roce opustit budovu městské ZŠ Mandysova, ve které je v pronájmu. Její prostory Sion využívá pro výuku svých žáků prvního stupně. Přestěhování školy do náhradních prostor během školního roku je podle ředitele Denise Doksanského nereálné. Od vedení města dostal informaci o chystané výpovědi 18. srpna, výpověď Sion obdržel koncem září.
21. 10. 2021|

Nový elektromobil jezdí „na slunce“. Tvůrci modelu Sion chtějí změnit svět dopravy

Německá firma Sono představila cenově dostupný elektromobil, který se dokáže dobíjet za jízdy přímo ze sluneční energie. Společnost, kterou v garáži založila skupina kamarádů ze školy, už má na model Sion přes čtrnáct tisíc objednávek.
11. 9. 2021|

Italská vláda trvá na uzavření zimních areálů během svátků

Italská vláda trvá na uzavření lyžařských areálů během vánočních a novoročních svátků. Kabinet to oznámil při jednání s předsedy krajských rad, píše agentura ANSA. Regionální představitelé vládu vyzvali, aby uzavřela hranice, pokud provoz v zimních střediscích zatím nepovolí. O pravidlech, která budou platit během vánočních svátků, chce italská vláda rozhodnout do konce tohoto týdne.
27. 11. 2020|