TÉMA

Michal Bláha

Reportéři ČT: Pořízení benzinek Robin Oil vyvolalo kritiku i otázky. Čepro si s nimi koupilo i miliardy na účtu

Společnost Čepro, která je ve stoprocentním vlastnictví státu, koupila síť čerpacích stanic Robin Oil. Ve spojení se stávajícími benzinkami Eurooil tak ovládá třetí největší síť čerpacích stanic v Česku po polském Orlenu (dřívější Benzině) a maďarském MOLu. Transakce ovšem vyvolala kritiku, podle odpůrců stát tolik benzinek nepotřebuje. Čepro i ministerstvo financí však obchod hájí strategickými zájmy ve složité době. Na nákup, který provázelo utajování informací, se zaměřili Reportéři ČT.
20. 2. 2024|

Rodná čísla se neruší, jen tlumí. Studie odhadující náklady na 56 miliard je nesmysl, tvrdí Bartoš

Za naprostý nesmysl označil vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) studii, podle níž by odklon od rodných čísel stál zhruba 56 miliard korun, neboť dle něj mylně počítá s jejich úplným zrušením. Zadavatelé studie se proti tomu ohradili. Vicepremiér chce do 1. července projednat, zda by v současné rozpočtové situaci nebylo vhodné opět odložit ukončení zápisu rodných čísel do občanských průkazů, plánované na počátek roku 2025, například s ohledem na insolvenční rejstřík.
26. 5. 2023Aktualizováno26. 5. 2023, 21:41|

Křišťálovou lupu získali Michal Bláha nebo film V síti. Web ČT24 je ve zpravodajství druhý

Ocenění za nejlepší projekt roku v 15. ročníku ankety Křišťálová lupa získala aktivita českých technologických firem a IT nadšenců zaměřená na pomoc v boji s koronavirovou pandemií Covid19cz.cz. Osobností roku je pak podnikatel a investor Michal Bláha, který mimo jiné založil portál Hlídač státu. Cenu popularity si stejně jako v loňském roce odnesla internetová televize DVTV. Web ČT24.cz získal v kategorii zpravodajství a publicistika druhé místo.
26. 11. 2020|