TÉMA

Vlčice

Umírala několik týdnů. Policie odložila případ upytlačené vlčice, lidské zavinění se nepodařilo prokázat

Královehradečtí kriminalisté odložili případ údajně upytlačené vlčice na Broumovsku. Nepodařilo se jim zjistit, jestli uhynutí způsobil konkrétní člověk. ČT to sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová. Kvůli zvířeti, které bylo nedaleko obce Šonov chycené do oka a vysílením uhynulo, podali ochranáři v červnu trestní oznámení. Policie případ prošetřovala jako neoprávnění nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami, týrání zvířat a pytláctví.
24. 10. 2023|

V žaludku měla ukousanou tlapu a čekala šest mláďat. Kvůli upytlačené vlčici padlo trestní oznámení

Ochranáři z Broumovska podali trestní oznámení kvůli upytlačené vlčici. V lese ji našla skupina motocyklistů. Zvíře bylo chycené do oka zřejmě několik týdnů, než vysílením uhynulo. V rezervacích napříč Českem nejde o jediný případ. Další se staly na Šumavě, kde pytláci ulovili několik rysů.
20. 6. 2023|

Do Orlických hor, Jeseníků i na jižní Moravu přišly velmi silné bouřky

Velmi silné bouřky s prudkými lijáky přišly v neděli do Orlických hor a Jeseníků, silně pršelo také na jižní Moravě v pásu přibližně od Třebíče po Vyškov. Hasiči kvůli prudkým bouřkám museli v neděli podvečer odčerpávat vodu v obcích Vlčice a Velká Kraš na Jesenicku. Meteorologové během dne vydali výstrahu, podle které hrozily silné bouřky ve východní části republiky až do sedmi hodin večer.
28. 8. 2022Aktualizováno28. 8. 2022, 22:20|

Na Českolipsku někdo zastřelil vlčici. Ochránci přírody podávají trestní oznámení

Vlčici nalezenou počátkem listopadu na silnici u Dubé na Českolipsku někdo zastřelil. Agentura ochrany přírody a krajiny ČR se obrátí na policii, úmyslné usmrcení chráněného zvířete je trestným činem. Jde už o druhý zdokumentovaný případ nelegálního střílení vlků v České republice. První prokazatelně zastřelené zvíře objevili loni v příkopu u Konětop na Mělnicku, pachatele nenašli.
26. 11. 2020|