TÉMA

Změna pro Hradec

Hradecká radnice převzala kontrolu nad útulkem. Týrali tam zvířata, upozornili bývalí zaměstnanci

Královéhradecká radnice přebírá dohled nad tamním útulkem pro zvířata. Zřizovaly ho technické služby, ale podle bývalých pracovníků docházelo v útulku k týrání zvířat. Případem se už zabývá policie. Ochránci zvířat uvádějí, že podobný případ nepamatují.
13. 1. 2023|

Hradec Králové má dohodnutou koalici pěti uskupení, primátorkou bude Springerová

Hradec Králové má dohodnutou novou radniční koalici. Ačkoli se v říjnu zdálo, že ze spojenectví Hradeckého demokratického klubu, ODS, Pirátů, Rozvíjíme Hradec a Změny pro Hradec nebude nic, nakonec v radě usednou zástupci těchto stran. Primátorkou by měla být prorektorka Univerzity Hradec Králové Pavlína Springerová (HDK). Smlouvu podepíšou představitelé stran v pondělí. Hradec Králové je posledním z krajských i všech dalších statutárních měst, nepočítáme-li Prahu, kde se podařilo koalici dojednat.
8. 11. 2022|

ODS v Hradci Králové chce změnu v původně dojednané pětikoalici. Navrhuje přibrat ANO

ODS v Hradci Králové navrhuje jednání o vytvoření široké koalice včetně vítězného hnutí ANO. ODS také odmítá rozdělení gescí v téměř dojednané pětikoalici. Vyplývá to z tiskové zprávy ODS k povolebnímu vyjednávání v Hradci Králové. Podle původních plánů měla být pětikoaliční dohoda podepsána 24. října krátce před ustavujícím zasedáním zastupitelstva města.
19. 10. 2022|

V Hradci Králové vzniká pětikoalice, primátorkou má být Pavlína Springerová

Ve stotisícovém Hradci Králové vzniká koalice pěti subjektů, a to ODS, koalice Hradeckého demokratického klubu (HDK) a TOP 09, Pirátů, hnutí Rozvíjíme Hradec a uskupení Změna pro Hradec a Zelení. Primátorkou má být jednička kandidátky HDK a TOP 09 a prorektorka Univerzity Hradec Králové Pavlína Springerová (HDK). Rada města bude mít jedenáct členů, řekli novinářům po večerním jednání zástupci pětikoalice. Vítězné hnutí ANO tak míří do opozice s SPD. Pětikoalice by měla v zastupitelstvu 21 ze 37 křesel.
4. 10. 2022|

Radní v Hradci Králové upozornili na podezřelou studii o splavnění Labe, vítězem tendru je firma exministra dopravy

Podezření na střet zájmů mají někteří radní v Hradci Králové v případě veřejné soutěže na studii o plavbě na Labi. Vítězem tendru se staly Středoevropský institut pro rozvoj dopravy (SIRDO) s firmou Aquatis. Šéfem institutu je přitom bývalý ministr dopravy Vladimír Kremlík, který je zároveň poradcem jednoho z náměstků primátora, Jiřího Bláhy (ODS). A to přímo ve věci budoucího splavnění Labe.
13. 6. 2022|

Skončila platnost koaliční smlouvy v Hradci Králové. Bude se hledat nové vedení města

Občanští demokraté a ANO ukončili koaliční smlouvu pro menšinovou vládu na radnici stotisícového Hradce Králové. Cílem tohoto kroku je vytvořit prostor pro vznik vedení města založeného buď na novém a pevném koaličním uskupení, nebo na principu otevřeného vedení za účasti dalších stran a hnutí.
29. 3. 2021Aktualizováno29. 3. 2021, 14:06|

Zastupitelé Hradce Králové odvolali náměstka Hanouska. Podle primátora přestal spolupracovat

Zastupitelé Hradce Králové odvolali z funkce náměstka Martina Hanouska (Zelení). Návrh získal podporu devatenácti členů z celkových 37, uvedla mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová. Zelení a Změna pro Hradec vypověděli loni v listopadu kvůli neshodám koaliční smlouvu, v Hradci Králové je ve vedení ANO a ODS. S rozpadem koalice přišla o tři hlasy, má 17 zastupitelů.
23. 2. 2021|

Krize ve vedení Hradce Králové pokračuje. Zastupitelé odvolali náměstkyni Pourovou

Zastupitelé Hradce Králové v pondělí neschválili návrh na odvolání z funkcí náměstka primátora Martina Hanouska (Zelení) a radního Adama Záruby (Změna pro Hradec). Funkci náměstkyně naopak opustí Věra Pourová (ANO). Odvolání Hanouska a Záruby navrhl předseda zastupitelského klubu ODS Martin Soukup. Stalo se tak poté, co uskupení Zelení a Změna pro Hradec 26. listopadu vystoupili z vládnoucí trojkoalice, kterou vedle nich tvořily ještě ANO a ODS.
7. 12. 2020|

V Hradci Králové se rozpadla koalice. Vypověděli ji Zelení a Změna

Uskupení Změna pro Hradec a Zelení vypovědělo koaliční smlouvu o vládě v Hradci Králové s hnutím ANO a ODS. Informoval o tom lídr hradeckých Zelených a náměstek hradeckého primátora Martin Hanousek. Koalice ANO, ODS a Změny pro Hradec a Zelených měla dosud v sedmatřicetičlenném zastupitelstvu nejtěsnější většinu 19 hlasů. Změna a Zelení mají tři zastupitele.
26. 11. 2020Aktualizováno26. 11. 2020, 15:41|