TÉMA

Agentura

Ministerstvo obrany slibuje lepší podporu veteránům z misí. Přidá také peníze na péči o válečné hroby

Lepší péči slibuje novodobým veteránům armádních misí ministerstvo obrany. Budou s nimi pracovat terénní pracovníci nově vytvořené agentury pro podporu válečných veteránů a pomáhat jim řešit praktické problémy, uvedla ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Ministerstvo také vyčlení více peněz na péči o válečné hroby a pietní místa, jejichž počet se nejspíše rozroste. Úřad chce zaevidovat hroby především z první světové války, o nichž dosud nevěděl.
10. 10. 2023|

Páry si letos za svatbu připlatí. Zdražily hlavně prostory a catering

Svatby se letos oproti minulému roku prodraží o desítky procent. Česká televize oslovila několik svatebních agentur, podle kterých si páry nejvíce připlatí za catering a prostory, někdy až dvojnásobně. Zájem o svatby ale přesto neklesá. Někteří ale místo tradičních míst volí levnější sokolovnu nebo kulturní dům.
30. 4. 2023|

Stát by ročně mohl díky novému danění návykových látek získat až patnáct miliard navíc, řekl Vobořil

Stát by mohl získat až 15 miliard korun ročně díky novému zdanění především tabákových výrobků a efektivnějšímu výběru. Do prevence a léčby závislostí by pak měla místo dosavadních asi 300 milionů korun plynout miliarda. Opatření a jejich financování by mohla mít na starosti nová adiktologická agentura. Počítá s tím připravovaný plán boje proti závislostem na příští tři roky, který zmiňuje i zavedení přísně regulovaného trhu s konopím. Záměry představil národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil. Hotový dokument s jednotlivými záměry a termíny plnění chce vládě předložit do konce roku.
17. 10. 2022|

Zhoršení výhledu pro Česko přišlo kvůli plynu a zadlužování, současná vláda za něj nemůže, říká ekonomka Matesová

Ratingová agentura Moody’s minulý týden konstatovala, že výhled Česka je kvůli možnému omezení dodávek plynu negativní. Samotný rating (důvěryhodnost země a její budoucí schopnost splácet své závazky) však zůstává vysoký. Podle ekonomky Jany Matesové hraje roli také rychlý růst zadlužení země. Hlavním viníkem zhoršení je Rusko, česká vláda za něj nemůže, řekla v Interview ČT24.
9. 8. 2022|

Kauce pro pracovní agentury platí. Ústavní soud zamítl návrh na zrušení části zaměstnaneckého zákona

Ústavní soud zamítl návrh Krajského soudu v Ostravě na zrušení části zákona o zaměstnanosti. Novela přijatá v roce 2017 stanovila, že člověk nebo firma žádající o povolení ke zprostředkování zaměstnání musí složit na zvláštní účet generálního ředitelství Úřadu práce ČR kauci 500 tisíc korun. Povinnost se vztahovala i na agentury práce, které povolení získaly už v minulosti podle dřívější právní úpravy.
25. 1. 2022|

Kubánské úřady odebraly akreditace redakci agentury EFE v Havaně

Kubánské úřady v sobotu odebraly akreditace celé redakci španělské agentury EFE v Havaně. Uvedla to samotná agentura. Úřady svůj krok nezdůvodnily a neuvedly, zda je odebrání akreditací dočasné či trvalé. EFE patří mezi nejvýznamnější tiskové agentury ve španělsky mluvícím světě.
14. 11. 2021Aktualizováno14. 11. 2021, 23:11|

Nová agentura pomůže s přípravou mezivládních dohod o prodeji zbraní. Má českému průmyslu otevřít Asii a Jižní Ameriku

Dosavadní diplomat Aleš Vytečka se stal prvním ředitelem Agentury pro mezivládní obrannou spolupráci, kterou založilo v březnu ministerstvo obrany. Jméno ředitele oznámil ministr Lubomír Metnar (za ANO). Agentura zprostředkuje českým zbrojařům prodej vojenského materiálu na mezivládní úrovni, již se podle ministerstva podílí na jednání s Filipínami a Severní Makedonií.
13. 4. 2021|

Jedna fotka může změnit celý svět. Výběr událostí roku 2020 podle fotožurnalistů agentury Reuters

Rok 2020 byl plný událostí a situací, které mnozí zažívali vůbec poprvé v životě. Jak vypadaly uplynulé měsíce a jaké jsou jedny z nejzajímavějších reportážních a dokumentárních snímků vydaných v uplynulém roce agenturou Reuters, ukazuje galerie nevšedních fotografií.
1. 1. 2021|