TÉMA

Land Rover

Nové armádní Toyoty musí hromadně do servisu, na vině jsou vstřikovače a filtry pevných částic

Za potížemi terénních automobilů Toyota Hilux v české armádě jsou především problémy se vstřikovači a filtry pevných částic. Řekl to mluvčí dodavatelské firmy Glomex MS Jaroslav Major. Dodal, že příčinou je vadná série z Jihoafrické republiky. Problémy se objevily asi u 170 vozidel, tento týden armáda dostane tisící vozidlo. V české armádě Toyoty Hilux nahrazují letitá vozidla UAZ a Land Rover.
11. 10. 2022|

Británie se rozloučila s princem Philipem, jeho rakev byla spuštěna do královské krypty na hradu Windsor

Británie držela minutu ticha k uctění památky prince Philipa, který zemřel minulý pátek ve svých 99 letech. Pohřebního obřadu se vzhledem k pandemii zúčastnilo jen 30 hostů, převážně členů rodiny. Obřad byl zakončen britskou státní hymnou, ještě předtím byla princova rakev spuštěna do královské krypty.
17. 4. 2021Aktualizováno17. 4. 2021, 17:46|

Ministerstvo obrany podepsalo smlouvu na terénní toyoty za miliardu

Ministerstvo obrany ve čtvrtek uzavřelo smlouvu s českou firmou Glomex MS na dodávku až 1200 terénních vozidel Toyota Hilux, sdělil Jakub Fajnor z tiskového oddělení ministerstva obrany. Pokud se vojáci rozhodnou odebrat všechna vozidla, zaplatí za ně 1,07 miliardy korun. Ministerstvo pořizuje vozy kategorie pick-up, které nahradí letité stroje UAZ 463 a Land Rover Defender.
26. 11. 2020|