TÉMA

Krailling

Nafta dříve uložená ve skladu Viktoriagruppe patří Česku, nemusí ji vracet, potvrdil soud

Téměř 75 milionů litrů motorové nafty dříve uložené ve skladu společnosti Viktoriagruppe v bavorském Kraillingu patří Česku. Nemusí ji vracet insolvenčnímu správci zkrachovalé firmy, potvrdil ve čtvrtek odvolací pražský městský soud. Veškeré nároky insolvenčního správce Mirka Möllena zamítl. Podle předsedkyně senátu Ivany Kotrčové nebyla rozhodnutím nijak poškozena majetková podstata společnosti, protože Česko veškeré palivo zaplatilo.
19. 10. 2023Aktualizováno19. 10. 2023, 12:55|

Soud zrušil rozsudek v kauze Viktoriagruppe a chybějící české nafty

Rozsudek v kauze společnosti Viktoriagruppe a chybějící české nafty v bavorském skladu neplatí. Zrušil ho pražský vrchní soud, který věc vrátil k dalšímu projednání. Informoval o tom mluvčí Městského soudu v Praze Adam Wenig. Zrušený verdikt ukládal firmě i jejímu jednateli Petru Malému desetiletý zákaz ochraňování českých státních hmotných rezerv. Malého navíc posílal za podvod na sedm let do vězení a dal mu také desetimilionovou pokutu.
6. 3. 2023|

Novotný z Viktoriagruppe odmítl vinu v kauze chybějící nafty. Jemu i dalším obžalovaným hrozí 10 let

Někdejší vedoucí české pobočky německé firmy Viktoriagruppe Lubomír Novotný v pondělí u soudu odmítl, že by společně s kolegy podvodně připravil Správu státních hmotných rezerv (SSHR) o více než 108 milionů korun. Vinu popřel i bývalý výrobní ředitel pobočky Jaroslav Slavík, nesouhlasí s ní ani zbylí dva obvinění muži. Kauza se týká chybějící nafty, kterou Česko skladovalo v bavorském Kraillingu. Obviněným hrozí až desetileté vězení.
19. 4. 2021Aktualizováno19. 4. 2021, 16:55|

Případ české nafty v Bavorsku zamíří k soudu. Státní zástupce podal obžalobu

Státní zástupce obžaloval v kauze uskladnění české nafty v Německu čtyři lidi a jednu firmu. Viní je z podvodu spáchaného organizovanou skupinou. Žalobce Tomáš Minx o tom informoval na webu Vrchního státního zastupitelství v Praze. Případ bude řešit pražský městský soud.
25. 11. 2020|