TÉMA

Pavel Řehák

O rozvolnění se můžeme bavit nejdřív o Velikonocích, míní analytik Řehák

Na jaře seznámil vládu se svým modelem vývoje pandemie a kabinet následně přijal přísná opatření. Ředitel pojišťovny Direct Pavel Řehák kritizuje, jak se státní správa postavila k trasování, za chybu považuje také předvánoční rozvolnění. V Událostech, komentářích prohlásil, že o dalším uvolňování šroubů se Česko může začít bavit nejdříve o Velikonocích. Přesto věří, že druhá polovina roku už bude lepší a Česko je na cestě z tunelu.
2. 3. 2021|

Jak se zvládne nynější stav, předurčí podobu života Čechů v příštím roce, říká Pavel Řehák, který v březnu přišel s alarmující predikcí

Každý měsíc bez očkování bude Česko ztrácet nejen lidské životy, ale také peníze, upozornil v Událostech, komentářích ředitel pojišťovny Direct Pavel Řehák. To, jak se současná koronavirová situace zvládne, ovlivní podle něj podobu života lidí v příštím roce. Cestou je podle něj vakcinace.
15. 12. 2020|

Na jaře stát neměl ani vlastní matematický model. Stále musíme víc testovat a trasovat, říká někdejší náměstek Hroboň

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) chce v úpravě testovací strategie navrhnout opakované testování vytipovaných skupin antigenními testy. Podle bývalého náměstka ministra zdravotnictví Pavla Hroboně jde o krok správným směrem, nutné je však podle něj zaměřit se i na fungování chytré karantény. Oproti situaci na jaře, kdy stát neměl ani vlastní matematický model, je zavedení protiepidemického systému pokrokem, který by mohl vést ke zvládnutí nákazy v zimních měsících, řekl v rozhovoru s Janou Peroutkovou v pořadu Události, komentáře.
24. 11. 2020|