TÉMA

Sidney Powellová

Další Trumpův poradce přiznal vinu v kauze zásahů do voleb v Georgii. Možná bude svědčit proti ostatním

U soudu v americké Georgii v pátek přiznal vinu další z lidí obžalovaných po boku amerického exprezidenta Donalda Trumpa z nelegálních zásahů do posledních prezidentských voleb v jihovýchodním státě USA. Někdejší poradce Trumpova volebního štábu Kenneth Chesebro podle dohody s prokurátory dostane pětiletou podmínku a mohl by být nucen svědčit v procesech s dalšími obžalovanými, informují americká média.
20. 10. 2023|

Někdejší Trumpova právnička přiznala vinu v kauze ovlivňování voleb v Georgii

Bývalá právnička amerického prezidenta Donalda Trumpa přiznala vinu v kauze údajných snah o zvrácení výsledků prezidentských voleb ve státě Georgia, informovala ve čtvrtek agentura AP. Advokátka Sidney Powellová se tak stala druhým obviněným v rozsáhlém případu, který se dohodl s prokuraturou. Dostane šestiletý podmíněný trest, má zaplatit náhradu škody ve výši 2700 dolarů (přes 63 tisíc korun) a bude muset pravdivě vypovídat proti svým spoluobviněným, pokud k tomu bude vyzvána.
19. 10. 2023|

Michigan uzavřel výsledky voleb. Trump se odvolal proti zamítnutí žaloby

V Michiganu se sešel výbor, který potvrdil výsledek prezidentských voleb v tomto státě. O 154 tisíc hlasů tam zvítězil demokratický kandidát Joe Biden. Potvrdit výsledek by měla i Pensylvánie, kde podle neoficiálních údajů také vyhrál. Kampaň prezidenta Donalda Trumpa se v neděli odvolala proti rozhodnutí soudce, který zamítl žalobu žádající zablokování uzavření výsledků prezidentských voleb v Pensylvánii.
23. 11. 2020Aktualizováno23. 11. 2020, 22:54|