TÉMA

Stahování

Portál občana je ke stažení už i do mobilu

Digitální a informační agentura (DIA) ve čtvrtek ráno oficiálně spustila mobilní verzi Portálu občana. Služba slouží pro kontakt lidí se státní správou. Podle ředitele agentury Martina Mesršmída by se i díky nové mobilní aplikaci mohl do konce roku zvýšit počet uživatelů služby ze současných 1,2 milionu na 1,6 až 1,7 milionu.
18. 4. 2024|

Provozovatel Ulož.to má zaplatit téměř milion korun filmovému distributorovi kvůli stahování Šarlatána

Společnost Petacloud, která provozovala server Ulož.to, má zaplatit necelý milion korun distributorovi filmů Cinemart kvůli snímku Šarlatán. Ten byl na serveru ke stažení. Na čtvrteční rozsudek pražského městského soudu upozornily Hospodářské noviny. Provozovatel Ulož.to oznámil, že se odvolá, podle rozhodnutí soudkyně je ale rozsudek vykonatelný okamžitě.
17. 7. 2023|

Izraelské ambice na Sinaji připomínají omšelé činžáky. Před 40 lety tam vznikalo město Ofira

Před čtyřiceti lety dokončil Izrael stahování ze Sinajského poloostrova, který na základě mírové smlouvy získal zpátky Egypt. Odešlo všech zhruba sedm tisíc izraelských osadníků. Připomínky izraelské vlády nad poloostrovem však zůstávají dodnes. Jednou z nich je město Šarm aš-Šajch. Mezi novými hotely se ukrývají zbytky izraelského města Ofira.
27. 11. 2022|

Rusové slíbili zdrženlivost. Na Černihiv ale dopadá více raket než dříve

Údajné stahování ruských invazních vojsk je podle generálního štábu ukrajinské armády pravděpodobně rotací jednotlivých jednotek, která má za cíl zmást a vytvořit klamnou představu, že Moskva upustila od záměru obklíčit Kyjev. Vedení Ukrajiny varuje, že okupační vojska se pokusí obklíčit obránce na východě země. Nejen tamní města čelí nepřetržitému bombardování. Satelitní snímky ukázaly destrukci Mariupolu. V ukrajinské Irpini možná zahynulo až 300 civilistů, řekl starosta.
30. 3. 2022Aktualizováno30. 3. 2022, 20:38|

Přes tisíc afghánských vojáků ustoupilo před Talibanem do Tádžikistánu

Přes tisíc afghánských vojáků a příslušníků bezpečnostních sil se v neděli uchýlilo před postupujícími povstalci z radikálního hnutí Taliban do Tádžikistánu. Do této země už dříve odešly stovky afghánských vojáků, ale až v neděli se tak poprvé stalo v tak velkém rozsahu, uvedla v pondělí agentura Reuters. Taliban se v provincii Badachšán, která leží na hranici s Tádžikistánem, zmocnil dalších šesti okresů.
5. 7. 2021Aktualizováno5. 7. 2021, 21:43|

Taliban uvítal plán stahování USA: „Čím dříve odejdou zahraniční vojska, tím dříve skončí válka“

Taliban přivítal rozhodnutí administrativy Donalda Trumpa stáhnout zhruba polovinu amerických vojáků přítomných v Afghánistánu. Podle povstalecké skupiny povede k rychlejšímu konci bojů, píše agentura AFP. Rozhodnutí stáhnout do 20. ledna příštího roku 2000 z 4500 amerických vojáků vzbuzuje obavy některých spojenců USA. Podle generálního tajemníka NATO hrozí, že se z Afghánistánu stane útočiště teroristických organizací, jako je Islámský stát.
18. 11. 2020Aktualizováno18. 11. 2020, 21:54|