TÉMA

Dozorčí komise

Volební výbor doporučil poslancům zabývat se situací v Radě ČT

Volební výbor doporučil Poslanecké sněmovně, aby se neprodleně zabývala situací v Radě České televize. Výbor vzal na vědomí informaci rady o odvolání její dozorčí komise, vyzval politiky, aby se nevměšovali do práce mediálních rad, a zároveň konstatoval, že jakékoliv protiprávní jednání mohou posoudit jedině nezávislé soudy. Vyplývá to z výsledků hlasování členů výboru.
8. 12. 2020|

Rada ČT zvolila novou pětičlennou dozorčí komisi

Rada České televize (ČT) ve středu zvolila novou pětičlennou dozorčí komisi. Zasednou v ní Michal Petrman, Petr Juchelka, Jan Lamser, Eva Hubková a Zuzana Prokopcová. Rada vybírala z 12 kandidátů, které během veřejného zasedání blíže nepředstavila. Dosavadních pět členů poradního orgánu rada kvůli vážným výhradám odvolala před dvěma týdny.
25. 11. 2020Aktualizováno25. 11. 2020, 19:38|

Předseda rady ČT René Kühn se rozhodl rezignovat

Předseda Rady České televize René Kühn se rozhodl k 20. listopadu odstoupit z funkce. Důvodem je minulé jednání rady, kdy odvolala dozorčí komisi a rozhodovala o koupi a směně pozemku pod ostravským studiem. Na odvolání, o jehož návrhu se dozvěděl na poslední chvíli, měl jiný názor než většina členů rady. Na svůj post místopředsedy Rady ČT rezignoval i Jaroslav Dědič. Oznámili to na středečním mimořádném zasedání.
18. 11. 2020Aktualizováno18. 11. 2020, 16:04|