TÉMA

Brigády

Nezaměstnanost v Česku v červnu klesla na 3,1 procenta

Nezaměstnanost v Česku v červnu klesla o desetinu procentního bodu na 3,1 procenta, vyplývá z údajů Úřadu práce. Podle analytiků tak už nezaměstnanost dosáhla pro letošní rok svého dna. Zaměstnavatelé nabízeli více než 319 tisíc volných míst, jejich počet se od konce května snížil zhruba o 18 tisíc. Experti odhadují, že nábor nových pracovníků brzdí rostoucí ceny a náklady firem.
12. 7. 2022Aktualizováno12. 7. 2022, 20:17|

Rostoucí drahota nutí Čechy hledat jiné zaměstnání nebo přivýdělek

Až třetina občanů má nyní kvůli růstu životních nákladů výrazné finanční problémy, ukázal průzkum agentury Profesia. Vysoké faktury za energie, zvyšování sazeb hypoték a vyšší ceny v obchodech tak nutí stále víc Čechů hledat lépe placené zaměstnání nebo přivýdělek k současné práci.
6. 6. 2022|

Stovky nových případů měsíčně řeší teď dluhová poradna, v problémech se ocitají především starší lidé

Obavy z finanční tísně má většina Čechů a bezmála polovina lidí už o část svých příjmů přišla. Jak vyplývá z průzkumu Poradny při finanční tísni a České spořitelny, nejvíce tento propad zasáhl Čechy ve věku 54 a více let. Finanční problémy řeší většina domácností omezováním svých výdajů. Podle ředitele této poradny Davida Šmejkala jde nyní o stovky nových případů měsíčně.
23. 3. 2021|

Univerzity nabízejí brigády pro studenty ve finanční tísni. Doučují, trasují nebo překládají

Univerzity rozšířily nabídku brigád pro své studenty, kteří se ocitli i kvůli koronavirovým opatřením ve finanční tísni. Vysokoškoláci tak pomáhají s distanční výukou, trasováním pozitivních případů nemoci covid-19 nebo doučováním mladších ročníků. Studenti často žádají fakulty i o půjčení techniky.
18. 11. 2020|