TÉMA

Coronavac

Čínská vakcína firmy Sinovac na omikron nestačí, ukázala první studie

Vakcína Coronavac společnosti Sinovac Biotech, která je jednou z nejrozšířenějších vakcín na světě, neposkytuje dostatečné množství protilátek k neutralizaci varianty omikron, uvedli hongkongští vědci. Jejich oznámení je výsledkem prvních laboratorních zkoušek, kde se testovalo, jak si tato očkovací látka vede.
15. 12. 2021|

Evropa začala schvalovat čínskou vakcínu CoronaVac. Je založená na osvědčeném principu

Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) začala s hodnocením vakcíny CoronaVac, kterou proti covidu-19 vyvinula čínská společnost Sinovac Life Sciences. O registraci vakcíny s technickým názvem Inactivated (Vero Cells) v Evropské unii požádala společnost Life'On, uvedla EMA v tiskové zprávě.
4. 5. 2021|

Čínská vakcína proti covidu je výrazně méně účinná než mRNA očkování, ukazují data z Jižní Ameriky

Aktuální data z Brazílie potvrzují, že čínská vakcína CoronaVac se účinností nedá příliš srovnávat s mRNA očkovacími látkami, jako je Pfizer nebo Moderna. Čínské úřady o tom vědí a chtěly by účinnost zvýšit.
14. 4. 2021|

Čínská vakcína má nižší účinnost, odhalili Brazilci. Těžkým případům však předejít dokáže

Vakcína proti nemoci covid-19, kterou vyvinula čínská firma Sinovac, měla při klinických testech v Brazílii účinnost pouze 50,4 procenta. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž je tento výsledek podstatně horší, než tvrdila dřívější data, a jen těsně stačil na to, aby přípravek byl schválen. Vakcínu nazvanou CoronaVac si již objednalo několik zemí, včetně Brazílie, Indonésie, Turecka či Singapuru.
13. 1. 2021|

Kvůli změně protiinfekčního zákona protestovaly v Berlíně tisíce lidí, policie je rozháněla vodními děly

Nejméně deset tisíc lidí se sešlo v centru Berlína u Braniborské brány na demonstraci proti novele zákona o potírání infekčních chorob, kterou schválil Spolkový sněm. Další tisíce lidí se shromáždily na jiných místech metropole. Z davu na policisty létaly kameny a dělobuchy, policie rozháněla demonstranty vodními děly. Součástí novely zákona je udržování odstupu, nošení roušek či nucené uzavírky obchodů. Část kritiků to považuje za obdobu zmocňovacího zákona z roku 1933, díky kterému se nacistický vůdce Adolf Hitler mohl chopit neomezené moci.
18. 11. 2020Aktualizováno18. 11. 2020, 22:09|