TÉMA

Rvačka

Polský Sejm chce potrestat sedm poslanců, kteří se rvali se stráží před budovou. Kauza jde až k Ústavnímu soudu

Vedení polského Sejmu hodlá stanovit trest pro sedm poslanců rváčů. Za potyčku ze začátku února nejspíš opoziční politici zaplatí pokutu. Kauza zatím zamířila k Ústavnímu soudu. Nová vláda však dopředu vzkázala, že se rozsudkem řídit nebude, tribunál je totiž podle ní stále pod vlivem lídra opoziční strany Právo a spravedlnost.
23. 2. 2024|

Matovič se porval s Kaliňákem. Potyčku musela ukončit policie

Na Slovensku stoupá napětí před nadcházejícími předčasnými parlamentními volbami. Bývalý slovenský premiér Igor Matovič (OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti – OĽaNO) se dostal do potyčky s exministrem vnitra Robertem Kaliňákem ze strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica. Přijel na jejich mítink, kde zahájil vlastní proslov a Kaliňák mu chtěl vzít mikrofon. Při střetu došlo na kopance i vulgární nadávky. Matovičovo hnutí podle průzkumů nemá jistotu, že zůstane ve sněmovně.
13. 9. 2023Aktualizováno13. 9. 2023, 18:07|

Pardubicemi pochodovali Romové kvůli sobotní potyčce. Člen místní komunity při ní byl poraněn

Od pardubického nádraží do centra města pochodovali Romové. Do města přijeli v reakci na sobotní potyčku, při níž utrpěl zranění místní Rom. V sobotu se popraly dvě skupiny, jejich konflikt ukončil až příjezd policie. Ta nekomentovala národnost účastníků potyčky, nevyjádřila se ke spekulacím, že se s Romy poprali Ukrajinci, a varovala před eskalací konfliktu. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) uvedl, že protestní shromáždění bylo svolané v rozporu se zákonem. „Účast a výzvy k účasti na něm jsou nelegální,“ napsal.
2. 7. 2023Aktualizováno2. 7. 2023, 21:16|

Volný se ve sněmovně popral s kolegy, rezignovat odmítá

Vystoupení nezařazeného poslance Lubomíra Volného vyústilo při čtvrtečním jednání sněmovny o prodloužení nouzového stavu ve fyzickou potyčku s dalšími poslanci. Nastala poté, co osočil předsedajícího Tomáše Hanzela (ČSSD) a ten mu vypnul mikrofon. Volný kvůli incidentu rezignovat nechce. Řekl, že se cítí ještě více povolán k zastupování názoru lidí, kteří nesouhlasí s vládní reakcí na současnou situaci. Uvedl také, že fyzicky napaden byl on, byť je ze záběru jasné, že šarvátku vyvolal. Incident bude posuzovat mandátový a imunitní výbor. Ten se zřejmě bude zabývat i tím, že Volný a další nezařazený poslanec Marian Bojko odmítli ve sněmovně nosit roušky.
21. 1. 2021Aktualizováno21. 1. 2021, 23:27|

30 let zpět: Bitka na Hlavním nádraží

Budova hlavního nadraží v Praze byla snad po celá 90. léta známá pro svoji špatnou bezpečností situaci v nočních hodinách. Občas tam byly k vidění i takovéto případy. Otázkou však zůstává, jak tehdy televize mohla přijet ještě v průběhu bitky s policisty.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
14. 11. 2020|

Úředníci „rozsoudili“ loňskou potyčku Ladislava Jakla v metru. Trest si odnesl on i údajný útočník

Úředníci rozdali pokuty za loňskou rvačku Ladislava Jakla a muže, který ho loni v květnu údajně napadl v pražském metru. Potrestáni byli oba. Informaci potvrdil Martin Šebesta z Úřadu městské části Praha 1. Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání tvrdí, že mu úřad uložil pokutu tisíc korun za nepřiměřenou obranu. Útočník Daniel R. dostal podle radního částku vyšší. Zaplatit prý musí pět tisíc.
6. 2. 2020|

Švédský žalobce obvinil amerického rappera. Orodujícímu Trumpovi připomněli nezávislost justice

Americký rapper A$AP Rocky byl obviněn z napadení při pouliční rvačce ve Stockholmu a zůstane proto ve vazbě. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na švédskou prokuraturu. Do případu se minulý týden vložil americký prezident Donald Trump, který vyzval k propuštění hudebníka a zaručil se za jeho případnou kauci. Švédové mu však připomněli, že politici nemohou soudní proces ovlivňovat.
25. 7. 2019|

Úřady vymýšlejí, jak na rvačky školáků. Ve hře je snazší vylučování agresorů ze škol

Ministerstvo školství připravuje metodiku, která má pomoci školám řešit rostoucí agresi dětí i mimo areály vzdělávacích zařízení. Rvačky školáků se totiž stávají nebezpečnou zábavou sledovanou na sociálních sítích. Podle školského ombudsmana by pomohla změna zákona, zvažuje se třeba užší spolupráce učitelů s rodiči a sociálními odbory nebo snazší vylučování agresorů. Návrh má být hotový letos v září.
24. 6. 2019|

Řev a pěsti. Hongkongští poslanci se prali kvůli vydávání do Číny, jeden skončil v nemocnici

Projednávání nového zákona o vydávání podezřelých osob do různých zemí včetně pevninské Číny v hongkongském parlamentu se zvrhlo ve rvačku mezi poslanci loajálními Pekingu a prodemokratickými zákonodárci. Jeden člen sněmovny dokonce skončil v nemocnici, napsala agentura AP.
11. 5. 2019|

Školáci v Praze se domlouvají na rvačkách a natáčejí je na internet. Zasáhla i policie

Bezpečnost sociálních sítí se na školách probírá čím dál častěji. V Praze i kvůli tomu, že se na nich organizují rvačky školáků. Některé z nich se v poslední době podařilo policii překazit.
15. 3. 2019|