TÉMA

Školení

Doporučujeme

„Po práci v dole se mi občas stýská, i když to není žádný med.“ Rekvalifikace posouvají horníky dál

Velkou část života strávili stovky metrů pod povrchem, v prachu, špíně, bez denního světla. Přesto spousta z nich měla svou práci ráda. Dnes si ale havíři kvůli postupnému zavírání dolů musejí najít práci novou, jenže v regionu s vysokou nezaměstnaností to jednoduché není. Pomáhají jim programy, díky kterým se snadněji dostanou k různým kurzům a rekvalifikacím. Úspěšnost je vysoká, s prací v dole se ale loučí těžce.
27. 4. 2023|

Češi pomáhají na Ukrajině nejen materiálně, ale i jako zdravotníci

Na Ukrajině stále pomáhají desítky českých dobrovolníků. Nejčastěji jako medici nebo řidiči, kteří přivážejí materiální pomoc – a to jak lidem žijícím v blízkosti fronty, tak i přímo k jednotkám.
20. 3. 2023|

Zájem o paliativní péči v Česku narůstá. Její význam je obrovský, ukázal pětiletý zkušební program

Speciálním týmům v nemocnicích se daří lépe zvládat bolest vážně nemocných i řešit těžké otázky v závěru života. Ukázal to pětiletý zkušební program ministerstva zdravotnictví. Do systému zavádí nový program paliativní péče. Týmů, které takovou péči zajišťují, je v Česku asi třicet. Postupně by jich mělo díky většímu zájmu přibývat. Nutné ale bude zaškolit další personál.
1. 5. 2022|

Volební komise čeká školení. Musí se připravit na změny v uznávaní dokladů

Za tři týdny bude znát Česko vítěze sněmovních voleb. O nových poslancích lidé rozhodnou druhý říjnový víkend. Už teď jsou ustavené volební komise, v příštích dnech je čeká školení. Letos se musejí připravit třeba na změny v uznávání dokladů.
20. 9. 2021|

Lidé z dětských domovů mohou mít do samostatného života průvodce, pomáhá jim charita

Charita nově poskytuje pomoc pro mladé, kteří odcházejí z dětského domova. Často nemají komu zavolat, když se dostanou do úzkých. Třeba potřebují poprvé jednat s úřady nebo nakoupit potraviny během karantény. Charitativní projekt se jim snaží zajistit průvodce na první roky samostatného života.
19. 9. 2021|

30 let zpět: Americká firma General Motors pořádala kurz pro zaměstnance

Společnost General Motors uspořádala před třiceti lety jako první zahraniční firma ve svém oboru vzdělávací kurz pro zaměstnance všech svých prodejců značky Opel. Školení proběhlo v Hotelu Amerika ve Velkém Meziříčí a jeho obsahem byla nejen oprava a údržba vozů, ale také přístup a vztah k zákazníkovi.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
27. 2. 2021|

Senát vrátil sněmovně odpadový zákon s odkladem účinnosti. Podle kritiků normy hrozí chaos

Senát posunul přes nesouhlas ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) účinnost nového odpadového zákona z ledna 2021 o rok. Spolu s dalšími pozměňovacími návrhy změnu termínu posoudí sněmovna. Podle členů horní komory nejsou dostatečně připraveny prováděcí předpisy, což by mohlo způsobit chaos v nakládání s odpady po Novém roce.
12. 11. 2020Aktualizováno12. 11. 2020, 20:18|