TÉMA

Martin Weiss

Na schůzce s Bidenem je důležité hlavně to, že se konala, míní diplomaté a komentátoři

Schůzka českého premiéra Petra Fialy (ODS) a amerického prezidenta Joea Bidena v podstatě splnila očekávání, shodli se ve speciálním vysílání ČT24 komentátoři a diplomaté. Setkání podle nich ukazuje, že Američané považují Česko za důležitého partnera. Důležité může být úterní setkání Fialy s republikánským předsedou Sněmovny reprezentantů Mikem Johnsonem, na které má premiér možnost posunout dál schválení americké vojenské pomoci Ukrajině.
15. 4. 2024Aktualizováno15. 4. 2024, 23:41|

Bude to duel dvou starších pánů, řekl o prezidentských volbách v USA Vondra. A velmi nepopulárních, dodal Weiss

Spojené státy zřejmě letos čeká v prezidentských volbách duel dvou starších pánů, protože Donaldu Trumpovi, ani Joeu Bidenovi nevyrostli způsobilí protikandidáti, uvedl v pořadu Události, komentáře europoslanec a místopředseda ODS Alexandr Vondra. Komentátor týdeníku Echo Martin Weiss doplnil, že oba kandidáti jsou navíc v zemi velmi nepopulární. Tomáš Klvaňa z New York University Prague vidí v případném vítězství Trumpa zásadní přelom pro Evropu, protože by to znamenalo změnu postoje USA k podpoře Ukrajiny.
9. 1. 2024|

Děčín má po pěti měsících primátora, město povede Jiří Anděl

Vedení Děčína převzal bývalý náměstek Jiří Anděl (ANO), nahradil Jaroslava Hroudu (ANO), který byl z funkce primátora odvolán spolu s dalšími členy vedení města v červnu. Pro Andělovo zvolení primátorem bylo 17 zastupitelů, deset se zdrželo.
12. 11. 2020Aktualizováno12. 11. 2020, 14:33|