TÉMA

Rudolf Salvetr

Čínovský okruh proslavený rallye ustoupí obchvatu Klatov

Česko spolu s Německem a Rakouskem hostilo Středoevropskou rallye. Ta je letos vůbec poprvé součástí mistrovství světa. Motoristická soutěž zavítala i do Klatov. Na tamním Čínovském okruhu se konala jedna z rychlostních zkoušek, šlo o nejprestižnější událost v jeho historii. Zároveň ale byla poslední – okruh totiž příští rok ustoupí obchvatu Klatov.
1. 11. 2023|

Stát hledá kvůli případné gigafactory místo pro leteckou záchranku z Líní, jednou z variant je letiště v Klatovech

Stát řeší, kam přesunout západočeskou leteckou záchrannou službu z Líní, kde má vyrůst podnikatelský park. Zástupci státu proto navštívili i letiště v Klatovech. Resort zdravotnictví, pod který letecká záchranná služba spadá, chce vybrat jedno z míst pro nový zdravotnický hangár do několika týdnů.
4. 7. 2023|

Česká pošta zruší 950 pracovních míst. Původně jich mělo být přes dva tisíce

Česká pošta kvůli snížení počtu poboček o tři stovky zruší 950 pracovních míst. Původně přitom avizovala rušení 2300 míst. Pošťáků odejde ještě méně, protože firma části z nich nabídne jinou pozici nebo rekvalifikaci. Skutečně propuštěným zaměstnancům podnik poskytne odstupné, informoval na tiskové konferenci pověřený generální ředitel podniku Miroslav Štěpán.
3. 4. 2023Aktualizováno3. 4. 2023, 18:51|

Klatovy jsou po půl století plánování obchvatu blíž. Jeho stavba začala

V Klatovech v pondělí začala stavba 8,1 kilometru dlouhého obchvatu za více než jednu miliardu korun včetně DPH. Je důležitý pro celé Pošumaví a cesty do Bavorska. Velký východní obchvat se dvěma pruhy na silnici I/27 má být hotový za dva a půl roku, z města vyvede hlavně nákladní dopravu. Od Plzně jezdí denně až šestnáct tisíc aut, většina z nich je tranzitních na Horažďovice, Domažlice a v turistické sezoně na Železnou Rudu, řekl starosta Klatov Rudolf Salvetr (ODS).
22. 11. 2021|

Plzeňský kraj povede Ilona Mauritzová z ODS

Do čela Plzeňského kraje zastupitelé zvolili Ilonu Mauritzovou (ODS). Poslankyně a zastupitelka města Plzně byla do roku 2015 také rektorkou Západočeské univerzity. Občanští demokraté budou v regionu vládnout spolu s TOP 09, STAN a Piráty. Tato koalice má v zastupitelstvu 25 mandátů ze 45.
12. 11. 2020Aktualizováno12. 11. 2020, 13:27|