TÉMA

Schodiště

Schody v centru Chrudimi se bortí, problémem je statika

Frekventované schodiště v centru Chrudimi je ve špatném technickém stavu, odhalily to statické zkoušky. Opěrné zdi, které schody drží, jsou podle výsledků testů v pohybu a sunou se dopředu. Pro tamní radnici je to za poslední rok už druhý problém se statikou u historické stavby.
23. 2. 2023|

Prověřování neštěstí na diskotéce ve Slušovicích zabere policii několik měsíců

Prověřování neštěstí na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku zabere policii zřejmě několik měsíců, a to vzhledem k velkému množství svědků a souvisejícím úkonům trestního řízení. Policisté pravděpodobně přizvou také znalce, který vyhodnotí bezpečnostní parametry prostor diskotéky a únikových tras, sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková. V noci ze soboty na neděli utrpělo v tlačenici na schodišti, které vede do hudebního klubu, zranění osm lidí. Pět z nich skončilo v nemocnici, hospitalizováni jsou stále tři lidé.
1. 11. 2022Aktualizováno1. 11. 2022, 12:48|

Inferno v tříkilometrovém tunelu v Kaprunu. Před dvaceti lety nepřežilo požár lanovky 155 lidí

„To neštěstí je součástí naší historie. Nedá se prostě zapomenout – bude se po generace dál předávat,“ vrací se současný starosta Kaprunu Manfred Gaßner k dvacet let staré tragédii. O tehdejší listopadové sobotě vyjela téměř plná kabina pozemní lanovky ke sjezdovkám na svazích hory Kitzsteinhorn. Trasa dráhy protínala horu tunelem, v kterém vagon zachvátil požár. Naprostá většina pasažérů se udusila nebo uhořela. Za největší katastrofu v poválečných dějinách Rakouska nebyl nikdo potrestán.
11. 11. 2020|