TÉMA

Superb

Škoda Auto svolává v Česku do servisů tři tisícovky vozů. Hrozí nebezpečí požáru

Automobilka Škoda Auto svolává v České republice do autorizovaných servisů 2028 vozů Octavia, Karoq, Kodiaq a Superb vybavených benzinovými motory 2,0 TSI evo. Vozy byly vyrobeny od srpna 2020 do současnosti. Svolává také tisíc plug-in hybridních modelů Superb, Octavia iV a Octavia RS iV. Za určitých okolností hrozí u vozů nebezpečí požáru, řekl mluvčí Škoda Auto Pavel Jína. Problém mají i další vozy z koncernu, kromě Volkswagenu i Audi a Seat.
31. 3. 2022Aktualizováno31. 3. 2022, 17:01|

Výroba Superbu se z Česka přesune do Bratislavy, potvrdil Volkswagen

Výroba nové generace modelu Superb automobilky Škoda se přesune do Bratislavy, kde se bude montovat společně s vozy Volkswagen Passat. Rozhodnutí koncernu Volkswagen, které se očekávalo, v pátek potvrdila dozorčí rada automobilky. Ta jednala o investicích pro nadcházejících pět let. Ve středu se již k tomuto kroku kriticky vyjádřil odborový předák Škoda Auto Jaroslav Povšík. Výroba SUV Kodiaq, o jehož osudu se také spekulovalo, zůstane v Česku.
13. 11. 2020Aktualizováno13. 11. 2020, 16:05|

Výroba nové generace Superbu se přesune do Bratislavy, uvedl odborový předák Povšík

Odborový předák automobilky Škoda Auto Jaroslav Povšík ve středu uvedl, že se výroba nové generace modelu Superb přesune do závodu Volkswagenu v Bratislavě. Koncern Volkswagen Česku ukradl nejziskovější vlajkovou loď, prohlásil Povšík. Automobilka informace o přesunu výroby, které ve středu zveřejnily Hospodářské noviny, označila za spekulace a odmítla věc komentovat.
11. 11. 2020|