TÉMA

Loterijní společnost

Pro víc bank či s jinou sazbou. Koalice se nedohodla na finální podobě válečné daně

Ve sněmovně se v úterý v podvečer sešli zástupci koaličních stran k jednání o finální podobě daně z mimořádných zisků bank, energetických firem, rafinérií a těžařů. Očekávala se dohoda o sazbě na další roky, ale i vymezení okruhu dotčených firem. Některé koaliční strany by totiž chtěly parametry takzvané válečné daně, s nimiž přišel ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS), pozměnit. Ani po několika hodinách se ale zástupci koaličních stran nedokázali na finální podobě daně dohodnout. Další schůzka se má podle informací ČT konat v pátek.
1. 11. 2022Aktualizováno1. 11. 2022, 22:47|

Sazku od února povede Aleš Veselý, doteď se jí staral o marketing

Novým generálním ředitelem loterijní společnosti Sazka se od února stane dosavadní ředitel marketingu Aleš Veselý. Ve funkci vystřídá Roberta Chvátala, který se stane předsedou představenstva Sazky a nadále bude řídit mateřskou skupinu Sazka Group.
25. 1. 2021Aktualizováno25. 1. 2021, 10:37|

Do Sazky investují fondy Apollo, vznikne Sazka Entertainment. Zaměří se na loterie v Evropě i USA

Globální investiční fondy Apollo vloží 500 milionů eur (zhruba 13,3 miliardy korun) do nově založené společnosti Sazka Entertainment, která by měla investovat do loterijního byznysu v Evropě i USA. Sazka Entertainment se jako dceřiná společnost skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka stane po dokončení transakce stoprocentním vlastníkem sázkové společnosti Sazka Group ze skupiny KKCG, informovala KKCG.
10. 11. 2020|