TÉMA

Stížnosti

Lidem z Olešnice na Rychnovsku vadí hluk ze střelnice. Chtějí, aby ji provozovatel ztišil

Obyvatelé Olešnice na Rychnovsku poslali předžalobní výzvu provozovatelům veřejné střelnice v sousedních Česticích. Požadují, aby spolek Orličtí ostrostřelci zajistil snížení hlučnosti. Že rány ze střelnice překračují hlukové limity, potvrdilo měření hygieniků. Jde ovšem o střelnici, kde běžně povinné střelby absolvují policisté i městští strážníci.
7. 11. 2023|

Petr Pavel je definitivně zvoleným prezidentem, potvrdil to Nejvyšší správní soud

Někdejší představitel české armády a NATO Petr Pavel je s konečnou platností vítězem prezidentských voleb, Nejvyšší správní soud (NSS) už rozhodl o všech volebních stížnostech. Napravil jen dílčí chyby volebních komisí, Pavlovo vítězství nad Andrejem Babišem (ANO) je nyní výraznější. Rozdíl mezi oběma kandidáty v druhém kole se zvýšil o 298 hlasů na celkových 959 403 hlasů, oznámil v úterý soud v tiskové zprávě.
21. 2. 2023|

Drážní inspekce má problémy s vyšetřováním nehod na tratích, úřadu chybí zaměstnanci

Ministerstvo dopravy chce zpřísnit kontroly technického stavu vlaků. Drážní úřad už slíbil, že proto posílí dohled. Vedení resortu k tomu chce přikročit kvůli výsledkům průzkumu mezi strojvedoucími, kteří si stěžují na časté výluky na tratích. 59 procent respondentů označilo za častý problém právě poruchy na vozidlech. Na tratích ale přetrvávají i problémy s vyšetřováním nehod. Drážní inspekce má ze zákona roční lhůtu, teď ji ale poměrně často nestíhá dodržovat. Může za to nedostatek inspektorů, které úřad nedokáže zajistit kvůli nízkým platům.
5. 9. 2022|

30 let zpět: Nešvary pražských taxikářů

Taxikáři často měli a dosud mají špatnou pověst. Jak ukazuje reportáž z května 1992, snahy o nedodržování zákona a šizení zákazníků byly tou dobou u řidičů taxislužeb v metropoli značně rozšířené.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
23. 5. 2022|

Obyvatelé Vrbičan si stěžují, že jim praskají zdi domů kvůli pracím v nedalekém lomu

Ve Vrbičanech na Litoměřicku si lidé stěžují na to, že jim praskají zdi domů. Na vině jsou podle nich trhací práce v půl kilometru vzdáleném vápencovém lomu. Jeho vlastník ale tvrdí, že splňuje všechny zákonem dané normy.
8. 2. 2022|

Autobusy na Teplicku mají problém. Spousta řidičů je nemocná, náhradníci region neznají

Změna autobusového dopravce na Teplicku, která proběhla k prvnímu prosinci, začíná způsobovat problémy. Krajský úřad v Ústí nad Labem v poslední době přijímá řadu stížností od cestujících. Těm vadí, že spoje mívají dlouhá zpoždění, některé autobusy nejezdí vůbec. Společnost ČSAD Slaný (dceřiná společnost ICOM transport), která dopravu zajišťuje, uvedla, že kvůli vysoké nemocnosti je nedostatek řidičů. Povolala tak řidiče z jiných regionů, ti ale Teplicko neznají a často bloudí.
11. 12. 2021|

Nový majitel Aera Vodochody neplánuje vybudovat mezinárodní letiště

Nový majitel výrobce letecké techniky Aero Vodochody nepočítá s vybudováním mezinárodního civilního letiště pro osobní ani nákladní přepravu. Letiště bude sloužit hlavně pro firemní potřeby. Na dotaz to v pondělí uvedl mluvčí Aera Vodochody Tobiáš Tvrdík. Vytvořit ve Vodochodech mezinárodní letiště, které by mohlo konkurovat Ruzyni, plánoval předchozí majitel Aera, investiční skupina Penta.
29. 11. 2021Aktualizováno29. 11. 2021, 13:42|

Lidé podali 210 stížností na sněmovní volby, skoro třikrát víc než před čtyřmi lety

Nejvyšší správní soud obdržel 210 stížností na výsledky voleb do Poslanecké sněmovny. Je to o 133 víc než po minulých sněmovních volbách. Informoval o tom soud na svých webových stránkách.
22. 10. 2021Aktualizováno22. 10. 2021, 16:42|

Stížností na energošmejdy neubývá, letos jich může být ještě víc než loni

Spotřebitelských podání na Energetický regulační úřad neubývá. Během letoška jich zatím regulátor ke konci května evidoval 5543, což by při přepočtu na celý rok znamenalo 13 303 podání. Za celý loňský rok jich přitom bylo podobně, 13 193. V boji s takzvanými energetickými šmejdy by měla pomoci novela energetického zákona, která je aktuálně před třetím sněmovním čtením.
24. 6. 2021|

V Krnově řeší nepovedenou rekonstrukci dvou ulic, některým rodinám zatéká do domů

Část obyvatel Krnova kritizuje opravy dvou ulic ve městě. Rekonstrukce za desítky milionů podle nich vedla třeba k tomu, že jim teď zatéká do domů. Město namítá, že s lidmi chtělo jednat, ale na nabízená řešení podle radnice nikdo nereagoval.
20. 6. 2021|

Spor o poskytování informací polostátními firmami

Jestli polostátní firmy budou muset zveřejňovat informace stejně jako úřady, je nejisté. Dohodu ministerstva vnitra s poslanci nepodpořil sněmovní garanční výbor. Zároveň vláda poslala do parlamentu další novelu, podle které bude stížnosti na vybrané ústavní instituce řešit jejich vedoucí. Výjimku ministerstvo prosazuje na základě žádosti z Pražského hradu.
1. 4. 2021|

Výsledky letošních senátních voleb platí, Nejvyšší správní soud žádné stížnosti nevyhověl

Výsledky letošních voleb do Senátu jsou definitivně platné, Nejvyšší správní soud (NSS) nevyhověl žádné ze sedmi stížností, které dostal v zákonné lhůtě. Jako poslední ve čtvrtek zamítl společný podnět Aliance národních sil a Jednotných, stojí na úřední desce. Stěžovali si na nerovný přístup do médií a nevýhody, které z toho plynou pro mimoparlamentní strany.
5. 11. 2020|