TÉMA

Nedoklubko

Sdílení bolestivých zkušeností může léčit. Nemocnice otevírají informační zóny pro pacienty s vážnými diagnózami

Některé nemocnice začínají budovat informační centra i odpočinkové zóny pro onkologické pacienty a další vážně nemocné, kteří se zde mohou radit s odborníky a tím se lépe vyrovnat s těžkou nemocí. Podle lékařů na to v ordinacích nebývá dost času. Jedno z prvních takových míst otevřela pražská Všeobecná fakultní nemocnice.
23. 3. 2023|

Soud snížil exposlanci Škárkovi podmíněný trest za výroky o nedonošených dětech

Na deset měsíců se zkušební lhůtou jeden a půl roku snížil odvolací Krajský soud v Plzni trest bývalému poslanci Věcí veřejných Jaroslavu Škárkovi za jeho nenávistné výroky o nedonošených dětech, mentálně postižených lidech nebo o neziskových organizacích. Rozsudek je pravomocný.
26. 10. 2021Aktualizováno26. 10. 2021, 10:26|

Exposlanec Škárka dostal za nenávistné výroky o nedonošených dětech podmínku

Soud nepravomocně potrestal bývalého poslance Věcí veřejných Jaroslava Škárku za jeho loňské nenávistné výroky o nedonošených dětech a mentálně postižených. Soudkyně okresního soudu pro severní Plzeňsko politika uznala vinným z podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a vyměřila mu roční podmíněný trest se zkušební lhůtou na dva roky.
18. 8. 2021Aktualizováno18. 8. 2021, 16:41|

Státní zástupkyně obžalovala exposlance Škárku za výrok o „nevyvinutých zrůdách“

Státní zástupkyně obžalovala bývalého poslance za Věci veřejné Jaroslava Škárku, který loni v listopadu na Facebook napsal, že předčasně narozené děti jsou „nevyvinuté zrůdy“ a stát by se jich měl zbavit. Případem se bude zabývat Okresní soud Plzeň-sever. Informaci ČT sdělila státní zástupkyně Lenka Kocurová.
17. 6. 2021|

Bývalý poslanec Škárka končí ve Vězeňské službě po výrocích o „zrůdách“

Bývalý poslanec za Věci veřejné Jaroslav Škárka ukončí svůj pracovní poměr ve Vězeňské službě, kde pracuje jako vychovatel odsouzených. Někdejší politik napsal na sociální síti, že předčasně narozené děti jsou „nevyvinuté zrůdy“. Bezpečnostní sbor se ve středu od výroků distancoval. Ohradily se proti nim i neziskové organizace, které se věnují problematice předčasných porodů. Škárka se za formu svého vyjádření omluvil.
4. 11. 2020Aktualizováno4. 11. 2020, 16:49|