TÉMA

Dašice

Lidé z Luže se snaží urychlit výstavbu mostu peticí. Podle silničářů chyběly peníze

Obyvatelé Luže na Chrudimsku si stěžují na vleklou opravu mostu v místní části Radim. Provizorní přemostění, po kterém teď řidiči musejí jezdit, podle nich komplikuje dopravu a omezuje místní obyvatele. Ti se navíc obávají, že nový most nebude vybudovaný včas. Sepsali proto petici za urychlení výstavby.
9. 11. 2023|

Na Pardubicku si stěžují na hluk z dálnice a chtějí nová měření. Podle ŘSD jsou limity v pořádku

Silničáři znovu změří intenzitu hluku v Čeperce na Pardubicku. Místní si tam opakovaně stěžují poté, co silničáři otevřeli další úseky dálnice D35. A požadují protihlukové stěny. Přitom právě na žádost obce tam v loňském roce hluk měřili, výsledky ale vedení Čeperky zpochybnilo. V tu chvíli byl totiž provoz na dálnici právě v daném úseku omezený.
18. 8. 2023|

Popadané stromy zastavily vlaky v Libereckém kraji, zablokovaly i silnici u Železného Brodu

Silný vítr a popadané stromy zkomplikovaly v podvečer dopravu na Jablonecku a Semilsku. Spadlé stromy zablokovaly hlavní silnici 10 ze Železného Brodu na Tanvald, a zkomplikovaly i dopravu na dalších místech. Během hodiny vyjížděli hasiči k desítce popadaných stromů, nejvíc v oblasti kolem Železného Brodu, řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Eva Klímová.
11. 7. 2021Aktualizováno11. 7. 2021, 21:40|

Deště zvedly hladiny několika řek, Novohradka vystoupala na druhý povodňový stupeň

Hladiny několika řek v Pardubickém kraji a na Vysočině po častých deštích přesáhly své obvyklé stavy. Druhý stupeň, pohotovost, platil ve středu k 12:00 na Novohradce v Úhřeticích. Nejnižší povodňový stupeň, bdělost, byl na Loučné v Cerekvici nad Loučnou nebo Dašicích a na Novohradce v Luži. Tam už hladina kulminovala.
4. 11. 2020|